Мамић: Љубим Порфирија свим срцем иако сам католик

Г.С.
Мамић: Љубим Порфирија свим срцем иако сам католик

Здравко Мамић, бивши први човјек Динама из Загреба, открио је да се дружио са новоизабраним партијархом Српске православне цркве Порфиријем.

Некадашњи митрополит загребачко-љубљански је недавно изабран за патријарха, а о тој теми је за бањалучку телевизијуЕЛТА говорио Мамић.

“Ја сам одушевљен, догодило се нешто предивно, гледао сам извјештај где му државници честитају. Није прошло ни пола сата и помислио сам да морам да нађем начин да свом пријатељу честитам”, рекао је Мамић и у даху наставио:

“Зазвонио ми је телефон и он ми се јавио. Звао ме је Дуле Савић, био је поред њега, ту су били још и неки заједнички пријатељи. Порфирије се јавио и ја сам искористио прилику да му честитам, Рекао сам да сам дирнут да се у тренутку славља и обавеза сјетио мене”.

Мамић је истакао и да му је патријарх Порфирије поручио да ће се молити за њега, а потом је испричао и причу о томе како су “фештали”.

“Сјећам се да сам га у Загребу угостио на стадиону, спровео кроз свлачионицу, а на Цветном тргу у Загребу смо пјевали заједничке пјесме. Он је и мој Порфирије и ја га љубим свим срцем, свим бићем и кад будем у прилици, без обзира на то што сам католик, нећу се либити да га посјетим у Београду”, рекао је Мамић.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана