Макаби избацио “Жељу” из Лиге Европе

Г.С.
Макаби избацио “Жељу” из Лиге Европе

Фудбалери Жељезничара поражени су од Макабија у Хаифи 3:1 у првом колу квалификација за Лигу Европе и тако завршили заступ у овом УЕФА такмичењу.

Изабраници Амара Осима на старту утакмице опредијелили су се за одбрану свог гола. Плави су домаћину препустили средину терена, чекали су прилику за контру и онда када су дочекали стигли су у вођство.

“Жељо” је повео у 34. минути. Хајдаревић је почео акцију, проиграо Штилића, који је упослио Лендрића. Нападач “плавих” није превише оклијевао и изненадио је голмана Коена за велико славље вицешампиона БиХ.

Ипак, славље “плавих” није дуго трајало, јер је Маццаби изједначио спектакуларним голом четири минуте касније. Стијелац је био Сери, који је “испалио пројектил” са 30-ак метара и преварио Фејзића.

До краја првом полувремена биљежимо још по једну прилику на обје стране. Прво је Штилић млако шутирао и голман Коен спасио је своју мрежу. На другој страни Менахем је искоса са лијеве стране покушао изненадити голмана “плавих” и погодио је стативу.

И у наставку сусрета гледали смо исту слику на терену све до 59. минута. Тада је “пукла” одбрана Плавих стопери Милетић и Косорић су “спавали”, а Рукавитсја је погодио за преокрет - 2:1.

“Прича” је завршена у 66. минуту. Макаби је истрчао полуконтру, а Асхкенази је мајсторски преварио Фејзића за 3:1.

Прилику да “закувају” утакмицу изтабраници Амара Осима имали су у 80. минути. Сјајно су комбиновали Садиковић, Штилић, Мујезиновић и Лендрић, а овај посљедњи млако је шутирао, па је Коен без проблема зауставио његов ударац.

Голман Макабија изашао је као побједник и из дуела против Мујезиновића, који је снажно шутирао, али промјене резултата није било. До краја меча Макаби је могао и до четвртог гола, али је Фејзић зауставио покушај Схуа преноси Фактор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана