Лука Јовић не престаје да шокира?

Спортске Нет
Foto: EPA-EFE/JuanJo Martin

Током првог таласа пандемије коронавируса, Лука Јовић је доспио у центар пажње јавности и у Србији и у Шпанији због оптужбе за кршење мјера самоизолације по доласку из Мадрида у Србију.

Та тема је касније пала у други план, дјеловало је да је то све прошлост за нападача Реал Мадрида, али сада се испоставило да је Јовић у још већем проблему због свега што се тада дешавало.

Наиме, ''Танјуг'' је пренио да је Прво основно јавно тужилаштво у Београду поднијело суду оптужни приједлог против Луке Јовића, којим га терети због кршења самоизолације у Србији у марту ове године.

С тим у вези, Тужилаштво је предложило да Први основни суд у Београду Јовића погласи кривим и осуди га на казну од шест мјесеци затвора!

Али, наставак цијеле приче је најшокантнији:

''Пре подношења оптужног предлога, тужилаштво указује да је Јовићу предочена могућност одлагања кривичног гоњења - тако што би уплатио 5.000.000 динара у хуманитарне сврхе, са чиме се он није сагласио.

Како тужилаштво није било сагласно да износ који би окривљени Јовић уплатио у хуманитарне сврхе буде мањи од 3.500.000 динара, имајући у виду чињеницу да је кривична пријава против њега поднета редовним путем, односно да према окривљеном није одређено задржавање нити је предложен притвор, његово имовно стање и зараду, те да је окривљени јавна личност, то до примене овог института није дошло'', наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана