Крупа, Звијезда 09 и Леотар без лиценце за Премијер лигу БиХ

ГС
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО - Фудбалски клуб Леотар из Требинја и Звијезда 09 из Бијелјине нису добили лиценцу за наступ у М:тел Премијер лиге БиХ у фудбалу за наредну сезону.

Првостепена комисија за лиценциранје Фудбалског савеза БиХ истовремено је на сједници у Сарајеву донијела одлуку о повлаченју лиценце за Фудбалски клуб Крупа из Крупе на Врбасу јер су настале значајне промјене услијед којих клуб више не испуњава све услове прописане Правилником о лиценцирању клубова за учешће у такмичењу Премијер лига БиХ.

Након ових одлука остаје питање који ће клуб из Републике Српске попунити упражњено мјесто у бх. елити.

Леотар, који је на крају прошле сезоне био други на табели Прве лиге Републике Српске, добио је ненадано прилику за учешће у елитном рангу, а након што је из Премијер лиге БиХ иступила Крупа. Шансу за виши ранг видјели су и у Звијезди 09, која такође није добила лиценцу.

Лиценцу за учешће у Премијер лиги БиХ добили су Фудбалски клуб Рудар из Приједора, те Посушје, два клуба која су у минулој сезони освојила прва мјеста у Првој лиги Републике Српске и Прве лиге Федерације БиХ, преносе Независне Новине.

Жријеб парова нове сезоне М:тел Премијер лиге БиХ у фудбалу заказано је за сутра у Сарајеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана