Легендардни тренер Милана о Звезди: Тишина, статива, па срећа

Г.С.
Foto: Принтскрин

Ариго Саки, бивши тренер Милана, присјетио се некадашњег меча Купа шампиона са Црвеном звездом.

Италијани су у новембру 1988. после великих мука и поновљеног меча на "Маракани" тек после пенала елиминисали Црвену звезду.

На крају те сезоне су се докопали пехара Купа шампиона.

Саки, који је једном приликом рекао да су Куп шампиона освојили не у финалу, већ на мечу са Црвеном звездом, недавно је објавио књигу "Бесмртни".

Ту је један дио посветио тим мечевима са црвено-белима.

"Васиљевић је кренуо на Донадонија ударивши га главом и лактом у исто време. Роберто је ударио о земљу без свести. То су били тренуци правог хорора: изгледало је да је мртав. Играчи су махали рукама и хватали се за главу. Роберто није показао знаке живота, а онда је почео да удара ногом по земљи, што се дешава људима који су доживели трауму лобање", присјетио се Саки драматичних момената тешке повреде играча Милана.

Саки је у том истом поглављу посебно похвалио игру нападача Марка ван Бастена стријелца гола за Милан на мечу у Београду.

"Имао сам утисак да је читава 'Маракана' била залеђена потезима његовог саопоуздања и технике", описао је игру Холанђанина.

Моменат када су добили меч на пенале, никад неће заборавити.

"У току апсолутне тишине на 'Маракани', чуо сам тај туп ударац како лопта погађа стативу. Крв се заледила у мојим венама, али након што је погодила оквир гола, лопта се одбила у мрежу. Никада нећу заборавити тај звук, химна среће", написао је Саки.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана