Кузмић се вратио на мјесто успјеха

Агенције
Кузмић се вратио на мјесто успјеха

Београд - Веома је прометно на Малом Калемегдану посљедњих дана, гдје готово свакодневно “падају” потписи кошаркаша за регионалног и српског шампиона.

Посљедњи играч који се обавезао на вјерност Црвеној звезди добро је познат овдашњој публици и ријеч је о љубимцу навијача, Огњену Кузмићу, који се послије двије године враћа у екипу за коју навија од малих ногу.

Рођени Добојлија направио је својеврсни дупли пас са Реалом и Звездом. Наиме, током 2017. из Београда је отишао за Мадрид, да би се сада поново вратио у главни град Србије и потписао двогодишњи уговор. Прошле сезоне није се много наиграо јер је имао проблема са повредом кољена, док ће спреман дочекати почетак припрема.

Током каријере промијенио је велики број клубова, а почео је у Борац нектару, да би потом био члан Корихајта, Корикобрата, зеничког Челика, Малаге, Арангује, Хувентуда, Голден Стејта, Санта Круз Вориорса, Панатинаикоса прије него што је први пут стигао међу “црвено-бијеле”. Иако има шампионски прстен НБА лиге, као и НБДЛ лиге, најбоље партије пружао је у дресу Звезде, са којом је био првак регионалног такмичења и Србије те освојио Куп Србије, док ће годинама бити спомињана његова блокада над Екпе Удоом за побједу над Фенербахчеом пред препуном двораном “Александар Николић”.

Са Реалом је стигао до титуле Евролиге прошле године, док је члан репрезентације Србије од 2014. и био је учесник Европског првенства 2015. и 2017. када је стигао до сребрне медаље. Послије његовог доласка очекује се потврда да ће Чарлс Џенкинс трећи пут обући Звездин дрес. Американац са српским пасошем напустио је Химки и са Звездом би поново требало да игра у Евролиги, гдје је пружао одличне партије и такође био један од миљеника навијача. Поред њега, Београђани су заинтересовани за некадашњег члана Партизана Џејмса Гиста, који је након пет година отишао из Панатинаикоса. Звезда још тражи рјешење на позицији плејмејкера и преговара са Стефаном Јовићем, док би Мајкл Оџо могао да оде јер има добру понуду.

Руководство “црвено-бијелих” задржало је окосницу тима из прошле сезоне и уговори су продужени са Билијем Бероном, Филипом Човићем, Бранком Лазићем, Боришом Симанићем, Мохамедом Фајеом, Стратосом Перпероглуом, док је сарадња договорена са Дериком Брауном.

Улубау нови “Пантер”

ФМП је добио прво појачање за предстојећу сезону. Окбен Улубаџ потписао је уговор са “пантерима” на двије године. Ради се о играчу који покрива крилне и бековске позиције, а карактерише га одличан шут. Наступао је за све млађе селекције репрезентације Турске, са којима је освојио три златне медаље на европским првенствима и исто толико бронзаних медаља. Улубаџ је био играч Анадолу Ефеса, са којим је имао уговор од 2012. године, а наступао је и за Дарушафаку, са којом има искуство играња у Евролиги.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана