Куп Србије: Раднички елиминисао Партизан послије пенала

Tanjug
Foto: Mondo

СРЕМСКА МИТРОВИЦА- Фудбалери Радничког из Сремске Митровице пласирали су се у осмину финала Купа Србије, пошто су данас на свом терену, у шеснаестини финала, послије бољег извођења пенала побиједили Партизан укупним резултатом 3:1 (1:1).

Погодак за Партизан у регуларном дијелу постигао је Фусени Дијабате у 18. минуту, док су домаћи изједначили преко Ðорђа Петровића у 92. минуту.

Голове са 11 метара за Раднички су постигли Спасојевић и Петровић, док су Ковачевић и Ристовић шутирали преко гола.

Фудбалери Партизан нису искористили чак четири пенала. Голман Радничког зауставио је ударце Гомеша и Андрадеа, Слободан Урошевић је шутирао поред гола, док је Марко Живковић погодио пречку.

Прву шансу на утакмици имао је Партизан у трећем минуту, али је био непрецизан Рикардо Гомеш. Послије гола Дијабатеа, "црно-бели" су наставили са нападима, а Гомеш и Патрик Андраде нису искористили још неколико прилика до краја првог полувремена.

Партизан је имао више од игре и у другом дијелу утакмице, док су домаћи фудбалери покушавали из контранапада да угрозе гол гостију. "Црно-бели" су и у другом дијелу имали неколико шанси, а непрецизни су били Кристијан Белић, Светозар Марковић и Гомеш.

Домаћи фудбалери су до изједначења стигли у 92. минуту преко Петровића, који је донео велику радост фудбалерима и навијачима Радничког.

Сутра ће свој меч шеснаестине финала у Шапцу одиграти Мачва и Црвена звезда од 16 сати.

Преостали мечеви шеснаестине финала Купа Србије биће одиграни 12, и 19. октобра и 1. новембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана