Кривична пријава против фудбалера Луке Jовића

Срна
Кривична пријава против фудбалера Луке Jовића

БЕОГРАД - Прво основно тужилаштво у Београду наложило је полицији да поднесе кривичну пријаву против фудбалера Луке Јовића због непоштовања мјера самоизолације након што је дошао из иностранства, односно из Шпаније, која је погођена вирусом корона.

Према информацијама листа, након што је овај фудбалер прекршио мјере самоизолације које су законом прописане и након што га органи реда нису пронашли на адреси на којој је навео да ће боравити, полиција га је упозорила да ће сљедећи пут уколико исто понови бити приведен.

“Ако следећи пут Јовић буде наставио са истим, те уколико га полиција не затекне на месту пребивалишта он би могао да буде ухапшен и задржан у притвору”, каже извор овог листа упознат о случају.

Према истом извору, због овога ће против Луке Јовића, фудбалера шпанског “Реал Мадрида” у наредном периоду бити написана кривична пријава.

“Тужилаштво је након што се консултовало са полицијом наложило да против Јовића буде поднесена кривична пријава у редовном поступку. Самим тим, он ће по истеку периода који треба да проведе у карантину бити спроведен на саслушање у тужилаштво. То би требало да буде реализовано за максимално месец дана”, додаје овај саговорник.

Самим тим Јовићу пријети озбиљна казна, јер, због непоштовања закона може завршити иза решетака и то на три године.

Њему је запријећена новчана казна од 150.000 динара /1.270 евра/ или затвор до три године.

Лука Јовић је, према ријечима његовог оца Милана, дошао у Србију прошле недјеље, а виђан је како шета улицама Београда.

Иако је тестиран у Шпанији, гдје је утврђено да није инфициран, пропис важи за све, јер је од дана тестирања до дана када је одлучио да се ипак придржава ових мјера могао да се зарази и то прошири на друге.

Јовић је стигао из Шпаније у којој је до јуче, према писању “Ел паиса”, 14.535 особа било инфицирано, а 630 лица преминуло.

У самом Мадриду, одакле се Јовић упутио у Србију, до сада је 5.637 лица било позитивно на тесту, а њих 390 је изгубило живот.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана