Кошаркашице Србије убједљиво побједила Бугарску

Танјуг
Кошаркашице Србије убједљиво побједила Бугарску

БЕОГРАД - Женска кошаркашка репрезентација Србије победила је вечерас у Београду селекцију Бугарске резултатом 79:51 (25:9, 31:7, 10:22, 13:13) у другом мечу групе Е квалификација за Европско првенство 2023. године.

Најефикаснија у селекцији Србије била је Тина Крајишник са 18 поена, док је Александра Црвендакић додала 15. Јована Ногић је постигла 12, док су Ивана Раца и Ивон Андерсон убациле по 10 поена. У селекцији Бугарске најбоље су биле Борислава Христова са 14 и Радостина Димитрова са 11 поена.

Утакмица је одиграла у "Хали спортова Ранко Жеравица" пред више од 1.000 гледалаца. Побједник меча практично је одлучен у првом полувремену, које је Србија добила 56:16. Бугарска је у другом полувремену заиграла ангажованије и на крају је успјела да ублажи пораз.

Селекција Србија има скор од двије побједе, а српску репрезентацију очекују дуели са Хрватском код куће и Бугарском у гостима у оквиру фебруарског ФИБА "прозора".

Директан пласман на Евробаскет обезбједиће првопласирани тим, док ће другопласирани ући у круг са још седам другопласираних из осталих група, од којих ће се четири најбоља квалификовати на ЕП у Словенији и Израелу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана