Кошаркашице Србије против Шпаније, БиХ са Француском

Срна
Кошаркашице Србије против Шпаније, БиХ са Француском

Утакмицама четвртфинала данас ће бити настављено Европско првенство за кошаркашице. Репрезентација Србије од 21 час игра против Шпаније, док Босна и Херцеговина од 18 час за противника има Француску.

Нису имале среће кошаркашице Србије.

Након три побједе у групи и директног пласмана у четврфинале, за противника су добиле Шпанију - браниоца трона и домаћина турнира. Шпанија је на старту такмичења изгубила од Бјелорусије, селектора Златана Прешића, па је морала да добије Црну Гору, како би се пласирала међу осам најбољих.

На претходном Европском првенству Србија је изгубила од Шпаније у полуфиналу, као и на Олимпијским играма у Рију, а интересантно је да ће бити ривали и у групној фази на Олимпијади у Токију.

На путу ка медаљи било је очекивано да ће се путеви Србије и Шпаније укрстити.

Утакмица у Валенсији почиње од 21 час.

Пласманом у четвртфинале првенства Европе, кошаркашице Босне и Херцеговине, већ су оствариле историјски резултат. Слиједи дуел против европских вицешампионки Францускиња, које су апсолутне фавориткиње, али БиХ је у групној фази побиједила једну Белгију, а синоћ против Хрватске потврдила да добри резултати нису случајности.

Оно што је сигурно, тим Горана Лоја се неће предати против Францускиња, а циљ је свакако и освајање позиције које воде на Свјетско првенство. Наиме, првих шест селекција са Евробаскета, пласираће се на квалификациони турнир за Свјетски шампионат.

Утакмица Босне и Херцеговине и Француске, почиње од 18 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана