Кошаркаши Србије послије преокрета савладали Италију

Танјуг
Foto: КСС

ХАМБУРГ- Мушка кошаркашка репрезентација Србије савладала је вечерас Италију на Суперкупу у њемачком Хамбургу послије великог преокрета са 90:86 (24:23, 20:30, 21:19, 25:14).

Изабраници Светислава Пешића сутра (18.30) ће играти у финалу против побједника дуела између домаћина Немачке и Чешке који је на програму касније вечерас.

Најефикаснији у тиму Србије био је центар Никола Јокић са 18 поена, а Владимир Лучић, Василије Мицић и Никола Милутинов уписали су по 15 поена.

У редовима Италије истакао се Симоне Фонтекио, који је био најефикаснији на мечу са 25 поена, а Николо Мели постигао је 17 поена.

Велике проблеме у Хамбургу Србија је имала у другој четвртини у којој су Италијани серијом 15:2 стекли двоцифрену предност и у којој су убацили чак 30 поена.

Максималних 15 поена разлике Италијани су стекли у трећој дионици, али су "орлови" угасили пожар серијом 10:2 и вратили се у меч.

У посљедњој дионици кошаркаши Србије убацили су 25 поена највише захваљујући томе што је прорадио шут за три поена (5/8), а све то испраћено је одличном одбраном, па је ривал сведен на 14 поена у посљедњих 10 минута игре.

Селектор Светислав Пешић на утакмици против Италије није могао да рачуна на Немању Бјелицу, Марка Гудурића и Немању Недовића.

Након пријатељског турнира у Њемачкој репрезентацију Србије очекују мечеви квалификација за Светско првенство против Грчке (25. август) и Турске (28. август).

Послије тога слиједи Евробаскет (од 1. до 18. септембра), а Србија ће у првом колу 2. септембра играти против селекције Холандије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана