Кошаркаши Партизана убједљиви против Хамбурга у Еврокупу

Танјуг
Кошаркаши Партизана убједљиви против Хамбурга у Еврокупу

БЕОГРАД, - Кошаркаши Паризана побједили су вечерас Хамбург 102:77 у 10. колу групне фазе Еврокупа у хали “Александар Николић” у Београду.

Била је ово осма побједа црно-бијелих, док је немачки тим уписао шести пораз у такмичењу.

Најефикаснији у побједничком тиму био је Матијас Лесор са 22 поена и шест скокова, а Зек Ледеј је био на ивици дабл-дабл учинка са 18 поена и осам ухваћених лопти.

Кевин Пантер додао је 15 кошева, а двоцифрен је био и Балша Копривица са 13 поена, док се код Хамбурга истакао Робин Кристен са 20 поена.

Већ послије уводних 11:3 видјело се да је домаћи тим прилично расположено ушао у меч, што резултовало да послије првих 10 минута има 20 поена вишка (34:14).

У наставку су црно-бијели наставили у истом ритму, форсирали су брзу кошарку, Хамбург је покушао да парира шутем са дистанце, али је тим Жељка Обрадовића одржавао високу предност и у друго полувријеме ушао је 24 поена предности.

Потпуну доминацију домаћи тим показао је у трећој дионици, када је одличном игром у одбрани ривалу дозволио да постигне само 12 поена.

Општи делиријум у некадашњем “Пиониру” изазвала је тројка Кевина Пантера за 80:46, а након тога и велика борбеност Зека Ледеја, који је у жељи да се избори за лопту завршио за записничком столу.

Убрзо послије тога Партизан је дошао од највеће предности од чак 35 поена вишка, а пред одлучујућих 10 минута било је 85:53.

На старту посљедње четвртине Партизан је поново повео са плус 35, а како је вријеме одмицало уследило је имало опуштање црно-бијелих, јер је разлика у једном тренутку пала испод 30 поена, да би на крају славили са 102:77.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана