Кошаркаши Партизана послије драме освојили Куп Кораћа

Танјуг
Кошаркаши Партизана послије драме освојили Куп Кораћа

НИШ - Кошаркаши Партизана трећи пут узастопно освојили су Куп Радивоја Кораћа, пошто су вечерас у финалу у Нишу, послије продужетка, побједили Црвену звезду са 85:84 (13:19, 18:15, 18:18, 29:26, 7:6).

Црвено-бијели су 17,5 секунди прије краја регуларног дијела меча имали пет поена предности, али су дозволили да екипа Андрее Тринкијерија избори продужетак и потом слави у драматичној завршници.

Чврстом одбраном на обије стране почела је финална борба за трофеј Купа, а такав приступ прво је донио резултат Партизану који је први стигао до плус пет.

Са друге стрене, Кевин Пантер држао је прикључак за црвено-бијеле, али су Волден и Пејџ били заслужни што је бранилац трофеја послије првих 10 минута имао вишак од шест поена.

Никола Јанковић на почетку друге дионице са четири везана поена донио је црно-бијелим плус осам, али да та предност не расте побринуо се Лоренцо Браун, који је убацио тројку, а касније је изборио и егал свом тиму.

Јарамаз и Трифуновић убацили су важне поене, па су изабраници Андрее Тринкијерија држали ривала на одстојању од три поена.

Овај дио игре обиљежиле су и двије техничке грешке - једна за Бирчевића, друга Штимцу, које су досуђене послије кошкања након борбе за посјед лопте.

Почетак другог полуврема почело је упозорењем судија због погрдног скандирања навијача црно-бијели Весни ЧЦовић, па је капитен Новица Величковић, као и против ФМП, морао да позове присталице на фер и спортско навијање.

Велика борба вођена је у трећој дионици, који је обиљлежило играње у серијама. Партизан је чувао своју предност, али је Звезда поенима Гиста и Штимца ишала у корак са ривалом.

Са две тројке узвратили су Бричевић и Пејџ, а на другој страни када је било најпотребније погађали су Штимац и Давидовац, да би Пантер тројком донио изједначење три и по минута прије краја деонице.

Онда је на сцену ступио Загорац, који са два шута са 6,75 доноси плус шест, а истом мером узвратио је Џенкинс у самом финишсу.

Плус три са крају треће деонице брзо је Партизан подигао на плус шест, али је услиједила серија црвено-бијели од 7:0 којом су дошли до вођства други пут на мечу.

Серију Звезде прекинуо је Волден са линије за слободна бацања, али већ у слиједећем нападу Браун погодио тројку, а онда је и Берон био прецизан, што је екипи Драгана Шакоте донијело је плус четири, пет минута прије краја меча.

Црно-бијеле у егал вратио је Волден шутем за три поена, а три и по минута прије краја Звезда је имала минималну предност.

Двије промашене тројке Волдена и Јарамаза, казнио је Давидовац са два пенала.

Пејџ је убацио са линије 6,75 за изједначење, а Берон је одмах узвартио на исти начин.

Лоша организација напада црно-бијелих није могла да се исправи у одбрани, пошто је Берон био незаустављив и нешто више од минут и по прије краја однео је свом тиму пет поена вишка.

Разиграни Браун још једном је покажао да је ово његово вече, погодио је за два, Јарамаз је погодио за три, а на другој страни Давидовац је урадио исто и Звезда је имала плус шест.

Поенима Пејџа Партизан је пришао на минус три 17,5 секунди прије краја меча, Давидовац је два пута био прецизана са пенала, а Пејџ још једном враћа Партизан у живот тројком за 78:76, осам секунди прије краја.

Због фаула Пантера, црно-бијели су имали посљедњи напад, у ком је Гист фаулирао Пејџа који је са лиње за слободна бацања погађа оба пута за додатних пет минута игре.

Послије минут и по игре у продужетку прва до коша је дошла Звезда, када је прецизан био Гист, а на 80:80 изједначио је Јарамаз, који постиже још пет поена за ново вођство црно-бијелих.

Звезда се са четири пенала вратила на минус један, а Берон је промашио тројку 14,5 секунди прије краја продужетка.

Фаул Штимца над Мозлијем донио је два бачања, која није убацио. Трифуновић је потом изнудио фал Брауна у нападу, промашио је оба бачања, али Звезда није имала времена за напад, па је Партизан додао до новог трофеја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана