Кошаркаши Црвене звезде имају побједнички рецепт за Будућност: Контрола скока битнија од шута

Г.С.
Кошаркаши Црвене звезде имају побједнички рецепт за Будућност: Контрола скока битнија од шута

БЕОГРАД - Кошаркаши Црвене звезде пред вечерашњу другу финалну битку АБА лиге против Будућности (20.30 часова) имају јасан рецепт за побједу - контролу скока.

“Црвено-бијели” су се на премијери великог боја прописно испромашивали, за три поена су погађали са свега 19,1 одсто успјешности, али су све то надокнадили закључавањем рекета. Укупно су имали шест ухваћених лопти више од ривала (39-33), доминирали су у офанзивном скоку (18-7) и то би, чини се, могла бити превага у наставку серије.

Управо овај податак може да охрабрује чету Дејана Радоњића, јер екипа која у својим редовима има Џордана Лојда, Огњена Добрића, Марка Симоновића, Дејана Давидовца... тешко да опет може да шутира овако слабо. Посебно ако се зна да и вечерас игра на свом терену.

Зато, уколико Београђани подигну проценат успјешности у далекометној паљби, задрже контролу у скоку и агресивност у одбрани, имају чему да се надају. Поведу ли 2-0 потпуно растерећено ће ући у наставак финала које се сели у Подгорицу.

- Нисмо имали много времена за одмор и славље, јер нас вечерас очекује нови меч. Велика борба се наставља. Пробали смо да се одморимо, поразговарамо и направимо план за нови дуел. Прва утакмица је била интересантна и квалитетна. Љубитељи кошарке су имали шта да виде. До побједе смо стигли тимски - изјавио је Звездин кормилар Дејан Радоњић, уз констатацију да Кори Волден уопште не тренира са екипом, као и да Марко Јагодић-Куриџа још није спреман за повратак на паркет.

Будућност је, с друге стране, на крилима незаустављивог Вилија Рида држала прикључак. Нису се гости предали ни пошто су у трећој дионици имали заостатак од 15 поена. Успјели су да меч уведу у неизвјесну завршницу, у којој се Звездина потпуна контрола скока показала као превага.

- Звезда је била чвршћа и заслужено је стигла до победе. Бранко Лазић и Огњен Добрић су обавили сјајан посао у одбрани. Имали смо проблема и са офанзивним скоковима ривала. Окрећемо се наредном мечу, серија је тек почела - нагласио је стратег “ђетића” Дејан Милојевић.

Кажњени због навијача

Кошаркашки клуб Црвена звезда кажњен је са 300.000 динара, а одговорно лице са 50.000 динара, због непоштовања епидемиолошких мјера и пуштања публике у халу “Александар Николић”. “Црвено-бијели” су имали подршку са трибина у првој утакмици финала плеј-офа АБА лиге, што представља директно кршење прописа према којима нису дозвољена масовна окупљања у затвореном простору. Према званичном сајту регионалног надметања, у дворани је било 987 фанова, али се према снимцима чини да је тај број био и већи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана