Колико зарађује Новак Ђоковић: Луксузне јахте, велика имања и донације

Г.С.
Колико зарађује Новак Ђоковић: Луксузне јахте, велика имања и донације

Новак Ђоковић је човјек ког “воле да мрзе”, и то у јавности широј од спортске. Шта год да неко мисли о њему, не може да се оспори чињеница да је Ђоковић један од најбољих тенисера у историји. Међутим, истовремено је и најбогатији тенисер свијета.

Он је од награда на турнирима освојио 134 милиона долара, па је тако постао први тенисер који је зарадио 100 милиона долара новчане награде. Само у 2019. години зарадио је 9,1 милион долара, више него било који други противник.

Форбс је процијенио да је Ђоковић 2019. године зарадио 50 милиона долара. То би значило да је зарадио преко 40 милиона од спонзора, гдје спадају брендови Сеико, Лакост, Асикс и Ултимејт софтвер груп, а од ове године ту је и Пежо, преноси Tennis World.

Поред свега овога, 2013. године Ђоковић је написао књигу о исхрани и начину живота, желећи да подијели своја искуства са људима широм свијета.

Такође има и своју линију прехрамбених производа под називом “Ђоколајф” и власник је ланца ресторана “Novak Cafe & Restaurant” у Београду и на Копаонику.

Шта Новак Ђоковић ради са својим новцем?

Упркос свему овоме, чини се да води прилично неупадљив живот, али и да често воли да промијени дом.

Власник је двособног стана у Монте Карлу, једном од градова са најскупљим тржиштем некретнина на свијету. Пре три године купио је неколико станова у Њујорку за суму од 10 милиона евра, а прошле године и луксузни пентхаус са три спаваће собе у Мајамију.

Ђоковић воли да путује “у великом стилу”, па је тако стигао приватним хеликоптером на једну манифестацију 2015. године. Купио је и луксузну јахту “Менхетн 90” од 2,5 милиона долара 2009. године, али ју је послије неколико година продао.

Што се возног парка тиче, Ђоковић вози теслу модел X, а посједује и аутомобиле као што су ауди и мерцедес-бенц, мада га често виде у околини Монте Карла са бициклом.

Поред свих ових вртоглавих сума, једна ствар не смије да се заборави. Новак Ђоковић је, заједно са супругом, један од тенисера који сваке године даје највеће донације у хуманитарне сврхе, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана