Ко ће наслиједити Матића у Јунајтеду? Звездин првотимац међу кандидатима

Танјуг
Foto: Мондо

МАНЧЕСТЕР- Млади фудбалер Црвене звезде Његош Петровић нашао се у ужем избору идеалних кандидата, млађих од 23 године, за насљедника Немање Матића у Манчестер Јунајтеду.

Британски портал "Breakingthelines.com" урадио је анализу по статистичким параметрима и сврстао Петровића међу тројицу идеалних, уз репрезентативца Обале Слоноваче Ибрахима Сангареа из ПСВ-а и Енглеза Харија Винкса из Тотенхема.

"Прије него што је постао један од најдоминантнијих везних фудбалера у Европи, Матић се развијао у Црвеној звезди, од 2000. до 2004. године. Двије деценије касније, Петровић се нашао у истом клубу након што се у августу 2019. придружио из Рада за 400.000 евра", наводи британски портал.

"Петровић још није сасвим ''запалио'' фудбалски свијет, али посједује физичку способност, способност за игру кратких пасова, прекид напада ривала и брзог доношења одлука да под притиском повуче прави потез", каже се у објашњењу.

Портал подсјећа да је Спортинг из Лисабона у јуну нудио четири милиона евра, али да је је Звезда тражила најмање пет, плус 15 одсто од наредног трансфера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана