Кецмановић: Доста је Новак освајао Вимблдон, сад мало ја

Танјуг
Кецмановић: Доста је Новак освајао Вимблдон, сад мало ја

ЛОНДОН - Српски тенисер Миомир Кецмановић имаће најтежи могући задатак на Вимблдону јер га у трећем колу очекује дуел са земљаком Новаком Ђоковићем, актуелним браниоцем трофеја и тенисером који је шест пута освајао гренд слем у Лондону.

Због тога је Кецмановић у шаљивом тону поручио како је Новак доста пута освајао трофеј и да је сада ред на њега.

"Биће феноменално, први пут ћу да игам на Централном терену на Вимблдону, тако да ћу стварно да уживам", изјавио је Кецмановић за Спорт клуб.

На констатацију новинара да ће дуел против Ђоковића можда бити одигран на терену број један, Кецмановић је дао духовит одговор.

"Ако не због њега, ајде барем због мене.

Он је и онако освојио шест пута, доста. Дај и ја мало", изјавио је Кецмановић.

Миомир је два пута у каријери играо против Новака и оба пута је губио у Београду - у четвртфиналу ове године и истој фази турнира претходне године. Сада сматра да би његов адут могао да буде тренер, славни Аргентинац Давид Налбандијан.

"Овај пут имам Давида, он га је једини од нас двојице добио, тако да ако неко може да ми помогне то је он, а видећемо да ли ја то могу да изведем.

Он ме је доста притискао прошле године, морао сам да мењам неке ствари око којих нисам баш био комфоран, посебно јер сам баш велике промене направио и било је потребно мало времена што се и види по резултатима. Прошла година је била лоша за мене, али некако сад је све напокон кликнуло и све иде у неком добром смеру", истакао је Кецмановић.

Београђанин је прије  дуела против Ђоковића савладао Аустралијанца Џона Милмана и Чилеанца Алехандра Табила.

Са друге стране, Ђоковић је био бољи од Сунву Квона из Јужне Кореје и Танасија Кокинакиса из Аустралије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана