Катастрофа Партизана – Напредак преокренуо 0:2 у Хумској

B92
Катастрофа Партизана – Напредак преокренуо 0:2 у Хумској

Фудбалери Напретка шокирали су Партизан победивши 3:2 након невјероватног преокрета у Хумској!

Изгледало је да ће црно-бијели наставити серију побједа у Суперлиги, али су им се вратили “демони” из Хага!

Водио је Партизан 2:0 послије 35 минута игре, два пута погађао стативу, имао још неколико зицера, а на крају није освојио ниједан бод док се са трибина заорило “Управа, напоље!”

Напредак је још једном показао да је одбрана црно-бијелих далеко од нивоа који показује напад и стигао до прве побједе у Хумској послије више од 10 година.

Четвртим поразом у сезони Партизан се додатно удаљио од лидера СЛ Црвене звезде, сада заостаје 11 бодова, а између београдских “вјечитих” су Војводина и Чукарички.

С друге стране, Напредак је славио тек други пут у посљедњих пет кола и поправио шансе у борби за пласман у плеј-оф, јер сада заостаје седам бодова за Радничким и Спартаком који дијеле посљедња два мјеста “изнад црте”.

Партизан је сјајно почео меч и најавио рутинску побједу, повео је већ у 12. минуту голом Сејдубе Суме, додуше из недозвољене позиције.

Након што су гости пропустили сјајну прилику за изједначење, а Садик погодио стативу, црно-бијели ипак кажњавају промашај “чарапана” другим голом Суме, који користи одбитак.

Међутим, одбрана Партизана је још једном показала да је обичан “ФИАТ” поред напада који је “Ферари”. Два минута прије полувремена Напредак поравнава након акције у три потеза и сигурне реализације Миљана Вукадиновића који је остао сам.

Партизан је диктирао ритам у наставку меча, тражио гол којим би ријешио меч, али лопта није хтјела у гол. Милошевић два пута одлично брани, посебно се истакао у ситуацији један на један са Сумом.

Потом је статива опет била савезник гостију, други пут оквир гола је погодио Садик што је изнервирало Милошевића.

Као да је осјетио тренер Партизана да би то могло скупо да кошта његов тим, јер у 83. минуту Напредак стиже до изједначење.

Након шута Вукадиновића, брани Стојковић, али одбија лопту само до пречке, а она потом пада пред ноге Мирославу Бјелошу који погажа за 2:2.

Неколико минута касније Натхо добро шутира, али за мало поред гола, да би Напредак у надокнади времена коначно нокаутирао домаћина.

Опет је одбрана “кумовала” поготку “чарапана”, а шок у Хумској су режирали резервисти гостију из Крушевца.

Лутовац је изгубио лопту испред казненог, играчи Напретка су брзо комбиновали, Ђорић је мајсторски “лобом” проиграо Николу Ескића преко штопера Партизана, а он лако матира немоћног Стојковића.

Партизан у слиједећем колу гостује градском ривалу Раду на Бањици, док ће Напредак осокољен великом побједом у Београду дочекати шабачку Мачву.

Суперлига Србије, 19. коло:
Инђија – Рад 1:0 (1:0)
Илић 13
Младост – звезда 0:1 (0:0)
Бен 63
Чукарички – ТСЦ 2:1 (0:1)
Шапић 82, Видосављевић 89 Тумбашевић 34
Вождовац – Раднички 1:0 (0:0)
Девић 94
Мачва – Јавор 2:1 (2:1)
Адамовић 1, 36 Долмагић 29
Партизан – Напредак 2:3 (2:1)
Сума 12, 34 – Вукадиновић 43, Бјелош 83, Ескић 95
Војводина – Радник 1:0 (0:0)
Бојић 63
Спартак – Пролетер 4:1 (1:1)
Туфегџић 10, 62, 84; Марчић 66 Марјановић 28

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана