Kако би сада изгледала кошаркашка репрезентација Југославије данас

ГС
Kако би сада изгледала кошаркашка репрезентација Југославије данас

С времена на вријеме новинари се воле "заиграти" и правити како би изгледале спортске репрезентације Југославије да је бивша заједнилчка држава опстала.

Данас је једну такву анализу направио шпански лист Марка који се бавио кошаркашком репрезентацијом хипотетичке Југославије 2020. године.

"Рат је донио крај велике побједничке балканске државе. Југославија се распала на више малих земаља. Оне су освајале медаље, али никада више онако као кад су биле уједињене", стоји у Марцином опису.

Шпанци се потом питају "колико би далеко кошаркашка репрезентација Југославије отишла да та држава постоји још увијек?".

"Када видимо каквим талентом би располагала, одговор који се намеће је: застрашујуће далеко", пише Марка.

А ко би играо за имагинарну Југославију 2020.?

Позицију организатора игре би чинили Милош Теодосић, Василије Мицић и Горан Драгић. ради се о двије легенде и тренутно најбољем организатору игре у Европи.

Бекови и крила су "неисцрпна офанзивна моћ која би разбила одбрану било које репрезентације на свијету", а то су Богдан Богдановић, Бојан Богдановић и Немања Бјелица.

Посебан пасус је одвојен за Луку Дончића, у овом тренутку најбољег европског играча. "Његов талент, квалитет и свестраност чине га играчем који покрива било коју од вањских позиција, а његов нападачки арсенал је незаустављив".

Што се тиче играча под кошем, и ту би Југославија била доминантна.

Никола Јокић је "играч којег је у НБА лиги немогуће чувати". Уз њега ту су и Дарио Шарић, Бобан Марјановић, Никола Милутинов и Бојан Дубљевић.

Занимљиво, новинар Марке је ставио Милутинова и Дубљевића у састав прије Јусуфа Нуркића и Црногорца Николе Вучевића који су велике звијезде својих екипа у НБА лиги.

На крају текста закључује се да би "ових 12 кошаркаша сваку репрезентацију на свијету довело у невоље, укључујући и амерички Дреам Теам".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана