Јелена Брукс, капитен кошаркашица Србије: Треба нам одмор јер смо преморене

Глас Српске
Јелена Брукс, капитен кошаркашица Србије: Треба нам одмор јер смо преморене

Зрењанин - Са максималним учинком српске кошаркашице напустиле су Зрењанин и отишле за Београд гдје ће наставити борбу за једну од медаља на Европском првенству којем су домаћини заједно са Летонијом.

Изабранице Марине Маљковић синоћ је требало да сазнају противника у четвртфиналу које је нас распореду 4. јула јер су се у осмини финала састале Шведска и Летонија. Ни трећи меч у групној фази није могао без драме на крају. Послије Бјелорусије (55:53), поклекла је и Русија (77:63), а онда и Белгија (70:66). Кључну ролу одиграла је Невена Јовановић која је на дан утакмице напунила 29. година. Десетак секунди прије краја украла је ривалкама лопту и повела саиграчице ка побједи. На 76 секунди прије краја Белгија је повела са 64:62, али је за само десет секунди Ана Дабовић дошла на други крај терена и погодила уз фаул 64:64, али прије извођења додатног бацања 66 секунди прије краја дошло је до прекида меча јер је процурио кров “Кристалне дворане” у Зрењанину па се пред кошем Белгије створила локвица и судије су прекинуле меч. Дабовићева је 11 секунди прије краја убацила два бацања за 67:66. Напад Белгије послије тајм-аута пресјекла је Јовановић која је украла лопту, а Јелена Брукс тројком поставила коначних 70:66. Бруксова коју многи памте под презименом Миловановић истински је јунак ове селекције јер је на првенство дошла с бебом од три мјесеца није могла да сакрије задовољство послије побједе.

- Много је било тешко. Први пут да пролазимо и са поразом и са победом. У првом полувремену су се оне опустиле, али је у паузи било: “Људи, идемо у четвртфинале ако победимо”. У последњим минутима када је било најважније, тада смо биле најјаче - почела је причу Брукс.

Није имала много тога да каже када је у питању напад Белгијанки и крађа лопте Невене Јовановић као и своје тројке са пола терена.

- Марина је само рекла да се узме, “украде” лопта и Неца је то урадила на њен рођендан. И ово је била победа за њу. Јутро пред утакмицу коментарисала сам како се сваки пут на тренингу такмичимо и ниједном нисмо погодиле. Ето, погодиле смо када је било потребно да забиберимо победу. Треба нам одмор, стварно смо преморене и пријаће нам пауза због ритма којим играмо. Наша игра је најбитнија, не гледамо њих, ми смо најбитније. Ако одиграмо у нашем ритму, неће бити никакве дилеме - истакла је Бруксова.

 

Милица против Марине

Бивши капитен кошаркашица Србије Милица Дабовић изразила је незадовољство начином рада селектора Марине Маљковић и замјерила јој што је није звала у екипу иако је престала да игра прије три године.

- Јесте опростила сам се, али опростила се и Дајана Бутулија па ето је... Иста Дајана за коју је Марина говорила свашта, али удала је сестру за Марининог брата и увек била добар и послушан тастер. Према Марини једна је била луда, у моје време владавине, друга је била зло, трећа је била да прави друштво “другарици”, четврта је била ту да буде дворска луда... а ја сам испала будала - написала је Дабовићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана