Иванишевић: Ђоковић је опасан за Запад – не воле га јер је моћан

Г.С.
Иванишевић: Ђоковић је опасан за Запад – не воле га јер је моћан

Горан Иванишевић, тренер Новака Ђоковића, говорио је о односу страних медија према српском асу.

Хрват је, анализирајући тријумф Ђоковића у Мелбурну, поручио да Западу не одговара да Србија, али и овај регион, имају тако моћну личност.

Иванишевић је стао у одбрану свјетског броја један због напада и сумњи да у повреду стомака, због које ће да паузира мјесец и по дана најмање.

“Опет ударање по њему јер се потрудио он једини у обрану играча, да им се проба нешто побољшати. Онда несрећна повреда на пола турнира, имао је четири тешка меча. Он је знао посљедице, рекао је да је ту да освоји. Новакова глава је ту најважнија. Ја сам се искрено највише бојао против Милоша Раонића и Александра Зверева јер је то још било свјеже. Највише га је бољело код ретерна, а не зна се ко јаче сервира од њих двојице. Потом полуфинале и финале, па представа против најбољег тенисера у посљедња три мјесеца, Данила Медведева. Декласирао га је на својем терену, гдје никада није изгубио. Показао је да је најбољи играч на свијету”, почео је Иванишевић интервју за ХРТ.

Осврнуо се и на третман Новака Ђоковића од стране медија.

“Запад не воли тако моћног човјека, који има војску навијача и који се усуди да каже што му је у глави. Вјерује у своја размишљања, опасан је за Запад. Некако је то кренуло од првог 'локдауа' па преко Адрија тура, не знам шта се заправо то тамо специјално догодило. Ту је и несрећни УС Опен, па лоше финале Ролан Гароса и крај сезоне. Онда се појавила и ова прича о измишљању повреде”.

У мечу против Тајлера Фрица у 3. колу у Мелбурну.

“Какво измишљање повреде? Човјек води 2:0 у сетовима и сада би измислио повреду да добије Фрица. Када неки други то раде онда је то херојски чин и говори се 'свака част'. Успио је. Потрошио је пуно енергије, помагали смо му да се не замара с тим стварима. Све га је то пробудило, дало му је додатни мотив и снагу, а то се видјело на терену”.

Додаје да је Новак један од ментално најчвршћих спортиста, истичући да све то треба издржати.

“Када каже нешто, не ваља, када не каже, опет не ваља, истиче. То му све даје снагу да покаже свима тко је и што је. И сада је трка занимљива. Надал 20, Новак 18, ја сам рекао одавно да ће на крају испасти трка између њих двојице, тако ће и бити”.

Објаснио је и како је било на “Ози опену”.

“Утисци су одлични након освајања Аустралиан Опена. У 42 дана видјели смо свега и свачега. Можда најтужнији тренутак у историји тениса, почнеш с публиком, а пола меча останеш без публике. Као у 'Пепељуги', прије поноћи нестане чаролија, онда тај 'локдаун', два дана без публике па се опет вратила публика. Организатори су направили велики посао, стварно су се потрудили да се сви осећамо угодно. На крају онај финале и 18. Гренд слем”, завршио је, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана