Иванић режирао побједу Звезде у 160. вечитом дербију

B92
Иванић режирао побједу Звезде у 160. вечитом дербију

Фудбалери Црвене звезде су савладали Партизан у 160. дербију са 2:1, у дуелу који су обиљежили велики број фаулова, два досуђена пенала и црвени картон.

Овим тријумфом “црвено-бијели” су се учврстили на првој позицији на табели, док је Партизан, због резултата мечева између Чукаричког и Радничког, те Младости и Војводине, пао на пето мјесто у конкуренцији екипа које се такмиче у плеј-офу домаћег шампионата.

Апсолутно најактивнији актер утакмице је био судија Новак Симовић. Његова пиштаљка се због недозвољених стартова чула чак 58 пута, досудио је два једанаестерца, а дефанзивцу Партизана Страхињи Павловићу је показао два жута картона и послао га раније у свлачионицу.

Епитет играча утакмице се може додијелити везисти Звезде Мирку Иванићу, који је био архитекта оба гола домаће екипе, а имао је велику шансу да се и сам упише у листу стрелаца.

Послије првог полувремена, у ком практично да није било фудбала због великог броја прекида, Звезда је “отворила” мрежу Владимира Стојковића у 60. минуту.

Иванић је пролетио лијевим боком, убацио лопту у шеснаестерац, најближи њој је био Ел Фарду Бен, промашио је празан гол са мање од пет метара, али га је у покушају шута омео лијеви бек “црно-бијелих” Слободан Урошевић.

Симовић је досудио пенал, а крилни нападач Звезде је успио да савлада Стојковића, иако је голман Партизана погодио страну, Бенов шут је био веома прецизан.

Други гол је стигао послије практично пресликане ситуације, поново је Иванић био бржи од директних чувара, центрирао је у шеснаестерац, Милан Павков је пао испред Павловића који није смио да крене ка лопти и подигао је руке у страху да арбитар не досуди прекршај, поново је Урошевић каснио, а умјесто Бена се на правом мјесту нашао играч који га је замјенио неколико минута раније, Алекса Вукановић.

Затим је услиједила шанса Иванића, који је непрецизно шутирао са ивице казненог простора, а почасни погодак за Партизан постигао је Рикардо, из пенала.

Акцију је започео Саша Илић, који је у посљедњих десетак минута показао зашто је заслужио да му и најватренији навијачи Звезде одају поштовање за умијеће и цијелокупну каријеру.

Капитен Партизана је дивном лоптом у простор, на ивици шеснаестерца са десне стране, упослио Сашу Здјелара, а његов некадашњи саиграч из Олимпијакоса Марко Марин је веома неопрезно стартовао и скривио једанаестерац.

Рикардо је био сигуран извођач најстроже казне, а потом је у покушају да што прије стигне до лопте и постави је на центар добио и шамар од голмана Звезде, који је због тога кажњен жутим картоном.

У финишу меча Партизан је остао са десеторицом фудбалера на терену, млади Павловић је тек из другог покушаја успио главом да однесе лопту испред Вукановића, али га је тада закачио лактом, што је Симовић санкционисао и показао му пут у свлачионицу прије краја меча.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана