Ивана Шпановић се враћа тренинзима на стази

Г.С.
Ивана Шпановић се враћа тренинзима на стази

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић после дуже паузе због прелома метатарзалне кости десне ноге полако се враћа тренинзима на стази.

 

Шпановић је протекла два мјесеца искористила за опоравак и рехабилитацију од повреде, а сада је очекује лагани повратак базичним тренинзима, саопштено је из њеног ПР тима.

- Трудила сам се да будем физички активна и да тренирам колико је то могуће с обзиром на околности у којима сам се налазила, али то наравно није подразумијевало трчање и скакање. Неизвјесност је дефинитивно обиљежила ову годину свима нама, али онај ко се бави спортом зна да је неизвјестност саставни дио сваког нашег такмичења или утакмице. Једино што је извјесно јесте нови почетак, и ја се налазим поново на старту. Наоружана стрпљењем лагано крећем са трчањем како би ми се вратио осећај и стопало припремила за скакања - рекла је Шпановић.

Током пандемије често је позивала људе да остану код куће, али да буду активни. Трећу годину заредом, Ивана ће одржати акцију у којој ће њени фанови имати прилику за заједнички тренинг, а други пут ће дио тандема бити и Страхиња Јованчевић, најбољи српски скакач удаљ у мушкој конкуренцији.

- Сними се или фоткај како скачеш удаљ, шта год то за тебе значило. Можеш у пијесак, у воду, преко улице, радног стола. Постави то на свој Инстаграм профил, а ми обећавамо да се нећемо смијати - поручили су Шпановић и Јованчевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана