Индекс: Која је тајна моћне Србије? Опаснији него икад...

ГС
Foto: Танјуг

ЗАГРЕБ- Фантастичне игре фудбалске репрезентације Србије предвођене селектором Драганом Стојковићем Пиксијем анализирао је хрватски портал "Индекс" и закључио да Срби никад нису били опаснији.

У тексту под насловом: "Која је тајна моћне Србије? Чудо од дјетета, нестварни голгетер и свјетски рекордер" анализира се допринос Душана Влаховића, скупо плаћеног нападача Јувентуса, Алекандра Митровића, који блиста у дресу репрезентације и Фулама, као и Душана Тадића из Ајакса, како се наводи, свјетског рекордера у асистенцијама, пошто је прошле године имао укупно 37 и надмашио Лионела Месија из 2011. године (36).

Констатује се да је ренасанса дошла са Пиксијем и истиче да Србија никад у периоду откако је престала наступати под именом Југославија није имала овакав низ резултата.

"Од почетка 2021. године одиграла је 14 званичних утакмица. Поражена је само код куће од Норвешке, ремизирала је с Португалом, Ирском и Словенијом, а 11 пута је побиједила. Уједно, остварила је напредак на свим табелама, на ФИФА ранг листи је 25, а само 2015. године била је на 56. позицији. Уједно, када је у питању статистички напредак и анализа коју праве кладионице, Србија је стигла 16. репрезентација свијета, само два мјеста иза Хрватске", наводи Индекс.

Тешко је рећи колико ова репрезентација може на Мундијалу, из најмање два разлога, сматра коментатор Индекса.

"Прва је то да су Срби свјетски прваци у томе да сами себи "саплићу ноге и изнутра се уруше у најгорем могућем тренутку и под најчуднијим околностима. Ако је атмосфера у екипи коначно онаква каква треба бити, онда је Пикси већ направио велики дио посла. Други је то што нису имали претеране среће код жреба - Бразил је први фаворит турнира, а Швајцарска једна од наконстантнијих репрезентација из другог свјетског разреда. Камерун би требало да буде најлакши залогај, али и он је био најбоље рангирани тим из посљедњег шешира".

Срби су и прије долазили на велика такмичења са великим очекивањима, али нису имали оволико адута на које се могу ослонити и објективних показатеља зашто би коначно могли до резултата. Србија никад није била овако опасна, закључује Индекс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана