Игор Кокошков и званично постао селектор Србије

Срна
Игор Кокошков и званично постао селектор Србије

БЕОГРАД/САКРАМЕНТО/ - Игор Кокошков, асистент првог тренера "Сакраменто кингса", постао је селектор кошаркашке репрезентације Србије и најавио да ће у њој играти најбољи играчи, који буду жељели да носе дрес репрезентације.

Кокошков је саопштио да му је указана велика част и најавио да ће се игра националног кошаркашког тима Србије базирати, прије свега, на најбољим играчима који су у могућности да се одазову позиву и који желе да носе дрес националног тима.

"Мој први задатак биће да направим иницијални контакт са свим потенцијалним репрезентативцима. Очекују нас две етапе у предстојећем такмичарском циклусу: две утакмице у фебруарском жпрозоруж као део квалификација за предстојеће Европско првенство и квалификациони олимпијски турнир у јуну у Београду", најавио је Кокошков и појаснио:

"Иако живимо на различитим континентима, данас, у 21. веку, веку технологије, знам да ћу сада већину слободног времена проводити за компјутером гледајући утакмице из Европе и на телефону, контактирајући наше играче и моје сараднике. То за мене у овом послу неће бити ништа ново".

Предсједник Кошаркашког савеза Србије /КСС/ Предраг Даниловић навео је да су у Савезу задовољни што ће тако квалитетан стручњак и један од најбољих српских тренера убудуће сједити на клупи репрезентације Србије.

"Игор је најбоље решење за предстојеће изазове, јер нас очекују квалификације за Европско првенство и квалификациони турнир за Олимпијске игре, а јасно је да је наш примарни циљ да изборимо пласман на оба такмичења.

Велико хвала жСакраменто кингсимаж, посебно Влади Дивцу, на помоћи и разумевању у реализацији ангажовања Кокошкова од стране КСС, што је веома битно за комплетну српску кошарку", навео је он.

Игор Кокошков је 2017. године као селектор "Словеније" освојио Европско првенство побиједивши у финалу Србију. Био је први српски и европски тренер на челу једне НБА екипе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана