Игокеа ишчупала побједу у Новом Месту

Д. Р.
Игокеа ишчупала побједу у Новом Месту

НОВО МЕСТО - Кошаркаши Игокее ишчупали су побједу у увијек неугодној дворани "Леон Штукељ" савалдавши Крку са 70:69 у заосталом мечу другог кола АБА лиге.

Други тријумф Александровчанима донио је Един Атић пошто је погодио једно слободно бацање при резултату 69:69, да би Иван Сиришчевић промашио шут за побједу домаћих. Меч је био пун успона и падова за оба тима, али је тим Драгана Бајића ипак контролисао игру током већине његовог тока.

Иако су до тријумфа дошли са линије пенала, аона их је итекако могла коштати, јер су промашили чак 17 слободних бацања, од којих 12 у првом полувремену и то је сигурно сегмент са којим Бајић не може да буде задовољан.

Управо због катастрофално лоших пенала силни други напади послије скокова Атића и Николе Јовановића нису материјализовани на прави начин. Домаћи су прилично некарактеристично за свој стил игре били добри у шуту иза линије 6,75 метара, док спољна линија Игокее са друге стране није имала свој дан.

Иако је Атић постигао кључни поен и имао седам скокова, далеко најбољи у вишеструком шампиону БиХ био је Јовановић за којег високи играчи Крке нису имали рјешења. Бивши центар Црвене звезде постигао је 19 поена, а солидну партију приказао је и Стефан Пот са 12. Врло важну тројку у финишу меча постигао је Марко Јошило, иначе доскорашњи кошаркаш Крке.

Послије гостовања на "Грипама" Игокеа почиње и премијерни наступ у групној фази Лиге шампиона, па ће овај тријумф сигурно много значити кошаркашима прије свега на плану самопоуздања. За очекивати је да из меча у меч еклипа буде хомогенија и ухвати прави ритам.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана