Хрватска и Њемачка “овјерили” пласман на ЕП!

B92
Хрватска и Њемачка “овјерили” пласман на ЕП!

Фудбалери Хрватске су послије великог преокрета и побједом над Словачком од 3:1 осигурали пласман на предстојеће Европско првенство 2020. године.

Репрезентативци Хрватске су требали да остваре макар неријешен резултат у овом колу како би се пласирали на шампионат Европе, али су они ипак тријумфовали над селекцијом Словачке.

Словаци су сјајно почели сусрет, пошто су већ од 32. минута дошли до вођства преко Роберта Боженика и са њиховом предношћу је прво полувријеме и окончано.

Тада је већ дјеловало да је изненађење могуће и да одстоји шанса за нову драму, али је Влашић већ почетком другог дијела меча донио изједначење. Тотални преокрет направио је Бруно Петковић само 4 минута касније и “ватрени” су имали разлог за славље.

Роберт Мак је убрзо зарадио и други жути картон оставивши Словачку са десеторицом у пољу, што је искусни Иван Перишић на најбољи начин искористио и поставио коначних 3:1. Овом побједом селекција Хрватске обезбједила је пласман на Европско првенство.

Исту ствар као Хрватска, учинили су и репрезентативци Њемачке који су убједљиво славили над Бјелорусијом резултатом 4:0. Нијемци су до првог гола дошли тек крајем првог полувремена, када је стрелац био Матијас Гинтер.

У других 45 минута, Белорусија није могла да одржи висок ниво игре и већ послије 4 минута Леон Горецка је пронашао слабу таћку у њиховој одбрани и Немачка је имала предност од два гола.

Већ после 55 минута утакмице, на семафору је писало 3:0, а нови погодак постигао је Тони Крос. За коначних 4:0, побринуо се исти фудбалер, а он је свој други погодак постигао у 83. минуту утакмице.

У групи Ц се одиграо још један меч, а састали су се Северна Ирска и Холандија. Тај меч у Белфасту завршен је без постигнутих голова, па је тако и Холандија фактички остварила пласман на Европско првенство.

У групи Г одигране су двије утакмице, а пласман на “Еуро” је потврдила и селекција Аустрије послије побједе над Сјеверном Македонијом резултатом 2:1 на Ернст Хапел стадиону у Бечу.

Давид Алаба и Стефан Лајнер били су стрелци за Аустријанце у овој побједи која их је одвела на континентални шампионат. Македонија је до почасног гола дошла у финишу утакмице, преко Влатка Стојановског.

Лидер ове групе, селекција Пољске, одавно је остварила пласман на Европско првенство, а они су успјели да на гостовању у Јерусалиму побједе Израел са 2:1. Фудбалер Партизана, Бибрас Натхо, одиграо је свих 90 минута за Израел носећи капитенску траку и био је један од бољих појединаца.

Пољска је головима Пјонтека и Криховијака стигла до предности од 2:0, а коначан резултат поставио је Мунас Дабур у 88. минтуту утакмице.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана