Хол нови дјелић Звездиног мозаика

Агенције
Хол нови дјелић Звездиног мозаика

БЕОГРАД - Ангажовањем Ленгстона Хола управа Црвене звезде заједно са новим тренером Сашом Обрадовићем већ сада је направила одличан посао у вези са склапањем тима, тако да ће “црвено-бијели” спремни дочекати нову сезону на оба фронта.

Хол има 28 година, игра на позицији плејмејкера, стиже из Промитеаса, а сарадња је потписана на двије сезоне. Студирао је на Мерсеру, али није изабран на НБА драфту, иако је тај универзитет повукао из употребе његов дрес са бројем 21, јер их је први пут у историји увео међу 32 тима завршног турнира НЦАА шампионата. То је био знак да потражи ангажман у Европи и прва станица била је италијанска Пистоја 2014, потом је играо за Канту, Бон, Колосос, да би јуна 2017. стигао у Цибону, са којом се растао послије само четири мјесеца и једне одигране утакмице у АБА лиги. Прихватио је позив клуба из грчке Патре у којем је остао три сезоне.

Четврто је појачање Београђана који су довели Корија Волдена, Лендрија Нокоа и Џордана Лојда док је на мети још неколико играча. Спомиње се Мет Џенинг који је раскинуо сарадњу са Басконијом, мада је евидентно да ће из ФМП-а стићи Дуоп Рит, Алекса Ускоковић, Алекса Раданов и Стефан Ђорђевић. Сва ова појачања свједоче да руководство тима ради озбиљан посао те да ће на старту такмичења имати екипу попуњену на свим позицијама која је у стању да одговори изазовима у Евролиги и АБА лиги.

Одраније су ту Бранко Лазић, Дејан Давидовац, Огњен Добрић, Филип Човић, Марко Јагодић Куриџа, Никола Јовановић, Владимир Штимац, Огњен Кузмић, Мајкл Оџо и Бориша Симанић, мада би посљедња тројица лако могла да напусте екипу. Чарлс Џенкинс појачао је Олимпијакос, Лоренца Брауна тражи неколико клубова, док није познат статус Стратоса Перпероглуа и Билија Берона, мада се претпоставља да више неће бити чланови. Душан Ристић има уговор са екипом, а прошлу сезону провео је у Астани као позајмљен играч.

Нови тим који ће предводити легенда “црвено-бијелих” дефинитивно ће бити спој искуства и младости, јер странци имају знање стечено играњем Евролиге или Еврокупа, док придошлице из Железника имају велики потенцијал, али и искуство из регионалног такмичења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана