Харинг сачувао жуту мајицу, Рајовић први у Новом Саду

Душан Репија
Харинг сачувао жуту мајицу, Рајовић први у Новом Саду

НОВИ САД - Укупни побједник јубиларне 60. Трке кроз Србију је члан словачке Дукле Мартин Харинг, док је у посљедњој етапи од Зрењанина до Новог Сада тријумфовао репрезентативац Србије Душан Рајовић и обрадовао домаћу публику.

 

 

 

Харинг је успио да сачува жуту мајицу јер је стигао у групи водећих возача баш као и његов једини конкурент за генерални пласман Хаиме Кастриљо из шпанске Керн фарме.

- Ово је највећа побједа у мојој каријери у друмском бициклизму, јер сам до сада имао много успјеха у маунтин бајк тркама. Врло сам срћан, тимске колеге су одрадили сјајан посао и вукли ме у одлучујућим тренуцима. Посљедња етапа била је јако брза и интензивна, била је и велика гужва у самом финишу, али сам успио - рекао је Харинг.

На велико задовољство публике у српској Атини која је направила сјајну атмосферу први кроз циљ у посљедњој етапи прошао је Рајовић који је одспринтао Енрикеа Санза из Керн Фарме и бициклисту Мазовје Адриана Бенашека.

- Велику захвалност дугујем тимским колегама који су ми направили сјајну позицију за завршни спринт. Победа ми много значи, а наравно и целом тиму. С обзиром да сам завршио на четвртом месту у генералном пласману мало ми је криво што нисам успео да се попнем на победничко постоље у генералном пласману – рекао је Рајовић.

Бијелу мајицу намијењену најбољем возачу до 23 године кући је однио Рохер Адрија Оливерас из Керн фарме, плаву за најбољег „брдаша“ обукао је Јакуб Кажмарек из пољске Мазовје, док је црвену која је намијењена најбољем спринтеру добио Јурај Белар из Дукле.

Поносни домаћин посљедње етапе био је Нови Сад, а осим градских власти велику подршку организаторима пружио је покрајински секретаријат за спорт.

- Имамо одличну сарадњу са пријатељима из Републике Српске и срећни смо што смо то још једном показали на делу. Велика је част што је јубиларна 60. Трка завршила баш у Новом Саду, нарочито ако погледамо да је стартовала са Јахорине, односно Истоочног Сарајева. Ово је велика победа свих који су дали допринос у организацији, с обзором на све околности и проблеме који су погодили спорт на глобалном нивоу у последљих неколико година - рекао је покрајински секретар за спорт Владимир Батез.

Директор трке Владимир Куваља био је презадовољан како су протекла сва три такмичарска дана.

- Много пута сам се захвалио сваком граду домаћину, али и институцијама и појединцима који су нам помогли. Било је прилично напорно, али смо успјели на задовољство свих нас – рекао је Куваља.

Бициклистички маратон у двије земље наставља се већ сутра када почиње 14. издање трке „Београд - Бањалука“ која ће на старту окупити стотињак возача из двадесетак земаља свијета. Квалитетних возача сигурно неће недостајати јер ће се на старту појавити шпански про континентал тим Каха рурал, пољски Востер који је прошле године дао укупног побједника, а ту је и други пољски тим Мазовја, те екипе из Чешке, Словачке, Казахстана, па чак и из УАЕ, Кине и Камбоџе. Наступиће наравно и репрезентације Србије и БиХ, које су се доста добро показале на управо завршеној Трци кроз Србију.

Бициклисти ће укупно превести 610 километара у четири дана. Прва етапа на програму је сутра од Београда до Бијељине, друга у суботу од Бијељине до Власенице, караван ће у недјељу прећи пут од Теслића до Прњавора, док је велико финале у понедјељак када ће бициклисти стартовати у Дервенти, а трку завршити спектакуларним круговима у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана