Халанд и Серлот страше “орлове”

Г.С.
Халанд и Серлот страше “орлове”

БЕЛФАСТ - Фудбалери Србије и Норвешке у дијаметралним расположењима дочекују међусобни окршај у баражу за Европско првенство који је заказан за 8. октобар.

У табору “орлова” је тмурно и туробно након неславних издања на старту Лиге нације против Русије (1:3) и Турске (0:0). С друге стране, у Скандинавији је пјесма!

Момци са сјевера су у понедјељак навече декласирали Сјеверну Ирску и то као гости - 5:1. Двојица сјајних голгетера, Ерлинг Халанд и Александер Серлот, поигравали су се са одбраном “зелених”, постигли су по два гола и развукли осмијех на лице селектору Ларсу Лагербеку.

Млад по годинама, а велики мајстор на терену, Халанд, добио је сјајне критике од учитеља, који га сврстава у сам врх свјетског фудбала.

- Никада у дугој каријери нисам видио играча који је толико млад тако напредовао. Можда Лионел Меси и Кристијано Роналдо једино. Халанд је јединствен фудбалер и има потенцијал да се развије у играча свјетске класе. Ако погледате како игра у посљедњој трећини терена, то је апсолутно топ класа - тврди Лагербек.

Има млади Норвежанин још на чему да ради.

- Можда би морао да буде бољи у самој игри, док учествује у акцијама, али и ту је на високом нивоу. Само нека га повреде поштеде, биће један од најбољих играча планете - подвукао је Лагербек.

На посљедњих 20 утакмица које је одиграо за Борусију Дортмунд и репрезентацију Норвешке, Халанд је постигао 19 голова. Истинска гол машина. А ионако скромна српска одбрана гутаће кнедле пред дуел са суперталентованим голгетером.

Да мука не иде сама побринуо се још један норвешки врхунски егзекутор - Александер Серлот. Најбољи стријелац турског првенства на посљедње двије утакмице репрезентације постигао је три поготка. И убиједио селектора Лагербека да су он и Халанд савршена комбинација.

- Лако је и забавно играти са Халандом. Тако се добро разумијемо на терену да бисмо могли да играмо везаних очију - открио је Серлот послије утакмице у Ирској.

Зајић: Шансе су пола-пола

Бивши српски фудбалер, а данас тренер у Академији Викинга, Бојан Зајић, открио је да су Норвежани високо полетјели и да очекују рутинску побједу против Србије.

- Мене пак храбри чињеница да ће српски репрезентативци одиграти низ клупских утакмица док не дође на ред Норвешка. Одиграће их, наравно, и норвешки играчи у разним националним лигама, али, чини ми се да предстојећи период до баража више може да користи Србима. Никоме не дајем предност, шансе су 50-50, навијам, дакако, за Србију и сматрам, такође, да уопште није лоше што играмо на гостујућем терену - истакао је Зајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана