Горан Иванишевић говорио о сарадњи са Ђоковићем: Није битно ко је бољи, већ ко је побиједио

Агенције
Горан Иванишевић говорио о сарадњи са Ђоковићем: Није битно ко је бољи, већ ко је побиједио

Умаг - Некадашњи побједник Вимблдона Горан Иванишевић прокоментарисао је спектакуларно финале Вимблдона у којем је Новак Ђоковић савладао Роџера Федерера у пет сетова.

Иванишевић је био у стручном штабу Ђоковића током прве седмице, па сматра да је ово и његов трофеј, чиме је постао један од ријетких који је освајао Вимблдон и као играч и као тренер.

- Смијем ли ја то рачунати или не смијем? Мислим да смијем. Види, био сам тамо кад је остварио прве три побједе. Онај са Хубертом Хуркачем у трећем колу је био мало тежи меч, али тај мали ће бити добар. Значи, био сам на тренинзима, био сам на мечевима у првој недјељи. Другу недјељу сам све вријеме био на мобилном, причао сам са свима. Нећу бити бахат, али ћу га свеједно ставити у кућицу. У ствари, бићу овај пут бахат. Мислим да сам један од ријетких који је Вимблдон освојио као играч и као тренер. Нема их много - нагласио је Иванишевић.

Популарни Зец је на себи својствен начин дао виђење финалног меча.

- Ово је савршен примјер да ј***ш љепоту и ј***ш онога ко је бољи ако на крају не добије меч. Значи, Федерер је одиграо бриљантан меч, био је бољи у сваком сегменту игре, осим што није добио меч. Стварно је одиграо три тај-брејка за “ону ствар”. И ту се види колико је Новак јак у глави. Кад је требало, глава је пресудила. Не играш најбоље, не играш ни близу најбољег, овај с друге стране тактички све одигра чудесно и изгуби меч. Невјероватно! Федереру ће бити тешко да се опорави од овога. Ово је лагани шок за све - наставио је Иванишевић. 

Швајцарац је овај пораз упоредио с оним од Рафаела Надала у финалу 2008, па је нагласио да се и тада вратио, те да ће се вратити и сада.

- Може он то поредити с чим год хоће, али већ је видио 21. гренд слем трофеј у кућици, а Нолета ће сада бити јако тешко добити. Одлетјеће још више, као да му неко стави двије ракете, знаш већ гдје - рекао је Иванишевић.

Објаснио је зашто је Ђоковић тако добар.

- Он је перфекциониста, тежи сваки дан да буде све бољи и бољи. Ови други те притискају ако ниси најбољи. Невјероватан је и као особа и та цијела његова комуникација са цијелим тимом. Новак увијек пита гдје може да напредује, жели да обори рекорд по броју недјеља на броју један, сигурно и по броју гренд слемова. Мислим да је огроман фаворит на УС опену, ако остане здрав, биће то сљедеће сезоне интересантна година - изјавио је Иванишевић.

Многе је изненадила сарадња њих двојице с обзиром на то да је Ђоковићу ишло одлично и прије него што је учланио Иванишевића у свој тим.

- Он је перфекциониста, а има ствари које може још боље да ради. Држим се теорије “Балканца најбоље може да тренира Балканац”. Тај менталитет, то могу разумјети само људи с овог поднебља. Сигурно ме није узео безвезе да је ишао кроз биљежницу и рекао тако, хајмо сада да узме мене - додао је Иванишевић.

Најљепши није најбољи

Хрватски тениски стручњак Никола Пилић, који је једно вријеме сарађивао са Новаком Ђоковићем, одушевљен је финалним дуелом најбољег тенисера свијета и Роџера Федерера на најпрестижнијем гренд слем турниру.

- Навијао сам за Новака, био је мој играч, али много поштујем Федерера. Новак је најбољи на бетону, Рафа на шљаци, а Федерер може да игра гдје хоће. То сви знају. А баш морам да кажем да Роџер игра најљепши, а Новак најбољи тенис. Мислим да је тако најбоље рећи - рекао је Пилић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана