Фудбалери Србије почињу наступ у Лиги нација: “Орлови” полећу из Москве

Г.С.
Фудбалери Србије почињу наступ у Лиги нација: “Орлови” полећу из Москве

МОСКВА - Фудбалери Србије вечерас почињу нову авантуру у Лиги нација. И то као одлични ђаци, јер су први разред завршили са свим петицама, па су из Ц прескочила у Б класу европског фудбала.


На премијери ће “орлови” играти против Русије у Москви, гдје их чека, у неку руку, неравноправан дуел, јер изабраници Љубише Тумбаковића нису у такмичарском погону, српски фудбалски бисери расути су по цијелом свијету и већина њих са својим клубовима брусе форму пред почетак нове кампање. Код “баћушки” је, међутим, ситуација нешто другачија.

- Разлика између њих и нас у овом тренутку је што 90 одсто руских фудбалера наступа у домаћем првенству, у којем је одиграно шест кола. А код нас је таква ситуација да је 90 одсто играча још у припремном периоду, лиге нису почеле. Биће то јако тежак меч, али потрудићемо се да се максимално спремимо - истакао је Никола Максимовић, штопер Наполија и репрезентације Србије.

Колико год Лига нација била битна, јер је Србима дала другу шансу за пласман на Европско првенство, далеко битнији меч ће се играти у октобру, против Норвешке у Ослу, који је претпосљедња степеница за пласман на шампионат континента.

- Ове две утакмице против Русије и Турске могу да нам послуже да се што боље припремимо, да замисли селектора спроведемо у дело. Различит је стил који прати Норвешку у односу на ове друге две селекције, али после 20 година имамо шансу за целу генерацију, биће то велики испит и урадићемо све што је до нас да направимо резултат - оптимиста је Максимовић.

Са тим ставом се слаже и други српски репрезентативац, везиста Севиље Немања Гудељ, који је недавно подигао трофеј у Лиги Европе.

- Битне су нам утакмице због нас, због самопоуздања за меч са Норвешком који нам је најбитнији ове године. Пробаћемо да добијемо оба наредна дуела. Против Русије ће бити тешка утакмица, домаћин има добру селекцију, али имамо и ми врло квалитетну екипу - нагласио је Гудељ.

Бараж за ЕП

Послије дуела са Русијом, Србију 6. септембра на “Маракани” чека и меч са Турском, као генерална провјера пред дуго чекани и више пута због вируса корона одгађани окршај са Норвешком у полуфиналу баража за одлазак на Европско првенство. Тај сусрет на програму је 8. октобра у Ослу. Побједник тог дуела ће се четири дана касније за визу борити против бољег из сусрета Шкотска - Израел.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана