Фудбалери Србије дочекују Азербејџан у мечу у коме не смију помислити на кикс: Посљедња станица пред Лисабон

Г.С.
Фудбалери Србије дочекују Азербејџан у мечу у коме не смију помислити на кикс: Посљедња станица пред Лисабон

БЕОГРАД - Пред фудбалерима Србије је посљедња препрека до “финала” квалификација у Лисабону, а судећи према досадашњем току квалификација за Мундијал, не би смјели да имају проблема против Азербејџана (Стадион “Рајко Митић”, 20.45 часова).

Иза “орлова” је једна од најлошијих утакмица од доласка Драгана Стојковића на клупу, али најважније је да је остварена побједа у Луксембургу. Ситуација у групи А је таква да ће врло вјероватно утакмица са Португалцима бити директна борба за прво мјесто, а да би дошли до тога, фудбалери Србије не смију вечерас да направе грешку. И Азербејџан је, баш као и већина репрезентација, знатно напредовао минулих година, па све чешће успијева да откине бод неком од фаворита. Мало је недостајало да то уради против Србије у марту, али је Александар Митровић по ко зна који пут спасио ствар. Селектор Стојковић је и пред мечеве са доста јачим ривалима био велики оптимиста, па је логично да позитивно размишља уочи овог дуела, уз опаску да гости имају квалитет.

- Овај меч схватамо озбиљно. То је добра екипа, која може да направи доста проблема противнику. Морамо бити опрезни - нагласио је Стојковић.

На располагању неће имати Филипа Ђуричића и Страхињу Павловића, који имају по два жута картона. Његови изабраници промашили су много шанси у Ликсембургу, а он је покушао да објасни зашто се то десило.

- Били смо тим који је створио девет шанси за гол. На крају победити са један, два или 3:0 не мења ништа. Не може свака шанса бити гол. Анализирали смо последњу утакмицу и мене јако радује приступ наших играча. Озбиљно су схватили, иако смо поред тактичке, техничке, физичке припреме имали и психолошку припрему. То је била утакмица где не сме да се направи грешка. То није лако. Сергеј Милинковић-Савић је претрчао 12 и по километара, Душан Тадић такође, Душан Влаховић 11,5... Са те стране тренер може бити задовољан овим параметрима. Људи очекују да се постигне четири, пет голова, а то је немогуће - рекао је.

Додао је да ће и даље форсирати игру на гол више, а врло важну улогу у оба правца додијелио је Филипу Костићу.

- Респектујемо сваког противника. Фаворити смо и не бежимо од тога. То морамо да покажемо на терену. Свака победа је битна и доноси самопоуздање. Верујем да ће ова бити јако, јако битна пред Лисабон. Спремно дочекујемо меч - нагласио је Костић.

Група А

Србија - Азербејџан (20.45), Португалија - Луксембург (20.45).

1. Србија    6        4        2        0        13:7   14

2. Португалија    5        4        1        0        11:4   13

3. Луксембург     5        2        0        3        5:9     6

4. Ирска     6        1        2        3        8:8     5

5. Азербејџан      6        0        1        5        3:12   1

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана