Фудбалери Црвене звезде немају луксуз да оману против Арарата: Искупљење на Кипру

Душан Репија
Фудбалери Црвене звезде немају луксуз да оману против Арарата: Искупљење на Кипру

НИКОЗИЈА - Скорашњи одлазак на Кипар фудбалерима Црвене звезде остаће као једно од најнеугоднијих путовања, али су игром судбине добили прилику за поправни. Због добро познатих дешавања у Јерменији утакмицу плеј-офа за улазак у Лигу Европе против Арарата одиграће у Никозији (19 часова), а поправни једноставно морају успјешно да апсолвирају.

Баш као против Омоније екипа Дејана Станковића велики је фаворит и вечерас, али то мора да докаже на терену како би четврту годину заредом обезбиједила групну фазу и бар још шест европских мечева. Потајно су се Београђани надали трећем узастопном пласману у Лигу шампиона, али када се то није десило, Лига Европе потцртана је црвеном оловком. Експедиција “црвено-бијелих” чак је извадила визе за путовање у Јереван, али је због ратног стања УЕФА ипак одлучила да меч пресели на Кипар.

- Нисмо размишљали где ћемо играти. Спремали смо утакмицу најнормалније, у смислу да се игра код њих. Стицајем околности, ситуација се мењала из сата у сат, а последња одлука је да се путује на Кипар. То ништа не мења када смо ми у питању. Знамо шта нам је чинити и шта треба да урадимо - да одиграмо праву утакмицу, јер је ово лепа прилика да Црвена звезда уђе у групну фазу Лиге Европе - нагласио је Станковић.

Арарат је скуп прилично познатих и искусних појединаца предвођених Французом Јоаном Гуфраном и на путу до плеј-офа два пута је играо продужетке. Једва се извукао против Фоле Еш из Луксембурга, а онда у шаховској партији елиминисао и Цеље.

- Темељно смо анализирали противника. Знамо шта они могу, али и шта не могу. Уопште није толико битна тактика, већ како се изађе на терен. Ко год од играча буде изашао знаће тачно шта треба да ради. Очекивања и захтеви од свих су велика. Од нас све зависи, а ја сам сигуран да ће наши момци, када треба, показати да су прави - закључио је Станковић.

Пут Никозије кренуло је 20 адута међу којима нема повријеђеног Ричмонда Боаћија и суспендованог Секуа Санога. Управо је и то мјесто у средини терена највећа дилема младог стручњака. Једна опција је Његош Петровић који није играо европске мечеве ове сезоне, а са њим у тиму одбрана би сигурно имала бољи осигурач. Уколико се Звездин стратег одлучи за офанзивнију варијанту поред Гелора Канге би могао да стане Вељко Николић, са којим би “црвено-бијели” сигурно имали још више нападачких опција. Било како било, пролаз је вриједан додатних и сигурних 2,9 милиона евра, што у овом тренутку није нимало занемарива цифра за шампиона Србије.

Гарсија Арисов

Сапуница око преласка Матеа Гарсије ближи се крају јер је Аргентинчев менаџер успио да “избоксује” већа примања од 350.000 евра по сезони за свог клијента. Звезда и Грци су одавно склопили споразум који Београђанима доноси 1,3 милиона евра обештећења и 50 процената од идуће продаје, али је проблем била плата фудбалера. Ипак и то је сада ријешено, па ће Гарсија врло брзо спаковати кофере и придружити се Арису.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана