Фудбалери Црвене звезде на “Бањици” играју за своје мјесто у историји: 31. титула на најљепши датум

Агенције
Фудбалери Црвене звезде на “Бањици” играју за своје мјесто у историји: 31. титула на најљепши датум

БЕОГРАД - Шансу да приреде најљепши омаж генерацији која је прије 29 година покорила Европу, као и да упишу своја имена у историју клуба вечерас могу да искористе фудбалери Црвене звезде који би побједом на “Бањици” (19.30) осигурали 31. титулу шампиона.

Својеврсни рестарт првенства са Радом послије паузе изазване пандемијом вируса корона шанса је да “црвено-бијели” ставе печат на сезону и то на дан када је 1991. године у Барију савладан Олимпик из Марсеја, посљедња препрека до највећег клупског успјеха не само Звезде него и српског фудбала. Већина момака који сада бране боје клуба нису били рођени када је Дарко Панчев постигао одлучујући гол у пенал-серији, али сви добро знају датум који ће златним словима заувијек остати уписан у клупске алманахе. Ова генерација Звезде такође има чиме да се подичи, јер два узастопна пласмана у Лигу шампиона и у случају вечерашње побједе трећа титула у низу никако нису мала ствар. Зато су све мисли усмјерене ка “Бањици” јер би тријумф у првом од четири меча до краја сезоне и математички осигурао трећу узастопну титулу, а прву у тренерској каријери Дејана Станковића. Тако би његов тим могао да се посвети такмичењу у Купу Србије, у којем им трофеј измиче још од 2012. године.

Међутим, жељу да освоји овај трофеј и донекле спаси сезону има и вјечити ривал Партизан, док је и тренер Војводине Ненад Лалатовић нагласио да је приоритет до краја сезоне напад на пехар најмасовнијег такмичења. Лалатовић је иначе јуче продужио сарадњу са Новосађанима до јуна 2021. године.

Заједница суперлигаша још раније је одлучила да у овој сезони неће бити испадања, па добар дио мечева до краја неће имати посебан такмичарски набој, а добра вијест је што ће три посљедња кола моћи да буду играна пред публиком. За почетак је број гледалаца ограничен на 1.000, али се очекује додатно попуштање мјера у наредном периоду. 

Парови 27. кола, петак: Инђија - Спартак (15), Војводина - Чукарички (17), Рад - Црвена звезда (19.30). Субота: Радник - Пролетер (15), Партизан - Младост (17.30), Напредак - Раднички (19.30). Недјеља: ТСЦ - Јавор (17.30), Мачва - Вождовац (19.30). Пласман: Ц. звезда 69, Партизан 28, Војводина 55, ТСЦ 50...

Борјанов час дјеци из Требиња

Голман Црвене звезде Милан Борјан јуче је путем видео-позива разговарао са ученицима из Требиња, како би им уљепшао вријеме код куће, с обзиром на то да због пандемије вируса корона не иду у школу. Симболично је да се баш кренуло од Требиња који је познат као звездашки град, а у наредним седмицама првотимци Звезде провешће неко вријеме у разговору са дјецом из других градова Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана