Фудбалери Црвене звезде јуре минус један против Каирата: Испит сезоне већ у јулу

Г.С.
Фудбалери Црвене звезде јуре минус један против Каирата: Испит сезоне већ у јулу

БЕОГРАД - Фудбалери Црвене звезде вечерас (20.30) морају да одиграју најбољу партију од старта сезоне како би елиминисали Каират и наставили пут ка Лиги шампиона.

Партија и резултат (1:2) из прве утакмице другог кола квалификација за елитно такмичење ставила је екипу Дејана Станковића под велики притисак, јер су очекивања да се настави низ улазака у групну фазу једног од два најбоља са нагласком на елиту. Казахстанци су се показали као екипа која умије да искористи и најмању грешку, али су у Београд допутовали десетковани. У Алматију су због позитивних налаза на вирус корона остали стријелци Хозе Канте и Маки Бањак, голман Сташа Покатилов и везни фудбалер Ајбола Албикино, па ће “црвено-бијелима” утолико бити лакше. Међутим, ни домаћи нису без хендикепа пошто ће на “Рајку Митићу” бити само дјеца до 14 година због случаја “Ибрахимовић” из прошле сезоне... Било како било, ово је за Станковићев тим испит сезоне без обзира што још није прошао ни јул. У случају да надокнаде минус од једног гола у џепу би имали групну фазу Лиге конференција, били на пролаз од Лиге Европе и два корака удаљени од оног чему се сви надају.

- Ако будемо на нивоу не би требало да буде проблема. Извукли смо много ствари из прве утакмице које нису функционисале. Неће се понављати, радили смо пажљиво на тим детаљима. Прошле године када смо играли квалификације прижељкивао сам тај реванш, јер се играо само један меч. Није могло да буде поправног. Сада имамо шансу да исправимо ситнице и грешке које смо направили у Казахстану - рекао је Станковић.

Великих промјена у тиму неће бити, а новинарима је рекао “ви сте ту да лицитирате, ја сам ту да мењам...”.

Очекује да Казахстанци због повољног резултата и кадровских проблема искључиво обрате пажњу на дефанзиву.

- Углавном играмо против бункера. Некада је теже, а некада лакше пробити. Углавном, један ранији гол много тога реши... Може да одлучи један прекид. Радимо на детаљима и прекиду, јер је то прошле године било наше најјаче оружје. Морамо да се трудимо да рано постижемо голове, или да имамо добру реакцију после изгубљене лопте. Са све Европом 85 одсто мечева ћемо играти против бункера - рекао је Станковић.

Добра ствар за њега је што су сви играчи здрави иако су Александар Катаи и Милан Гајић имали малих проблема. Зато ће моћи да изабере најбоље што има. Живот у Звезди је такав. Почетак сезоне је битан колико и крај. Можда и битнији.

- Када се мора то онда има посебну тежину. Не тражим алиби, али ми на почетку играмо најважније мечеве. Јер тада имамо шансу да много тога изгубимо. Лествицу смо померили високо, али... Не знам да ли треба да кажем, али рећи ћу. Титуле се не губе у јуну или августу. Полако... Знамо колико вредимо, стрпљен-спашен. Теже је било прошле године, осећао се јачи притисак. Било је баш озбиљно - закључио је Станковић.

Проблем у нападу

На старту сезоне Звезда има највише проблема у шпицу. Милан Павков је ван форме. Никола Крстовић се труди, али не погађа, а Луис Диони је тек стигао.

- Он је касно дошао на припреме, али момак ради добро и труди се да их сустигне. Само паметно и храбро - рекао је Станковић који није открио ко ће од њих тројице у шпиц.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана