Фудбалери Црвене звезде гостовањем Хофенхајму почињу наступ у Лиги Европе: Нека се понови магична ноћ из Келна

Г.С.
Фудбалери Црвене звезде гостовањем Хофенхајму почињу наступ у Лиги Европе: Нека се понови магична ноћ из Келна

СИНСХАЈМ - Четврто узастопно путовање кроз групну фазу фудбалери Црвене звезде почињу гостовањем код првог фаворита групе Л Лиге Европе Хофенхајма (21 час), али не сматрају да немају шансу.

Јесте екипа у којој игра српски репрезентативац Мијат Гаћиновић недавно декласирала скоро непобједиви Бајерн (4:1), али је послије тога доживјела два пораза, па Београђани вјерују да су добро упознали све врлине и мане ривала. Оно што је јасно јесте да ће домаћини тражити брзу игру и у неколико потеза покушати да дођу до гола Милана Борјана. То је стил игре који је наметнуо Јулијан Нагелсман, а покушава да надогради још један млади стручњак Себастијан Хенес.

- Очекује нас тежак задатак. Хофенхајм је добро почео сезону, савладали су Бајерн, али сада покушавају да траже нови побједнички пут. Међутим, ми знамо шта се од нас очекује и знамо наше циљеве. Свјесни смо шта треба да урадимо, анализирали смо противника и вјерујемо да можемо до позитивног резултата - рекао је нападач Звезде Дијего Фалћинели.

Тешко је рећи који тренер има више проблема око састављања тима. За Звезду је добро што за домаће неће наступити најбољи стријелац Андреј Крамарић, стандардни дефанзивци Ермин Бичакчић и Павел Кадерабек, те њихова замјена Нуху Касим. Највећа пријетња по гол шампиона Србије биће Мунас Дабур, стари познаник "црвено-бијелих" из епских окршаја са Салцбургом.

Са друге стране, ни Дејан Станковић не може мирно да спава јер се још у погон нису вратили Гелор Канга и Мирко Иванић који су прележали вирус корона, а још није спреман ни јунак посљедње побједе Звезде на тлу Њемачке против Келна, Ричмонд Боаћи. Навијачи се надају да би овај пут неко други могао да постане јунак, а млади Вељко Николић додатно распирује машту самоувјереношћу.

- Идемо по три бода. Што да не победимо, ми смо Црвена звезда? Хофенхајм није већи клуб од нас. Верујем да можемо да тријумфујемо - велики оптимиста је Николић.

У прилог његовој причи о величини клубова иде и лијепо представљање некадашњег првака Европе на званичном сајту и друштвеним мрежама младог клуба из Синсхајма.

- Звезда је један од најуспјешнијих клубова свијета, који је произвео низ великих играча ком нема краја: Драган Стојковић, Дарко Панчев, Роберт Просинечки, Синиша Михајловић и Немања Видић су нека од великих имена - дочарали су у Хофенхајму величину свог ривала навијачима, којих ипак неће бити на трибинама због пандемије вируса корона. У другом мечу групе Л Либерец дочекује Гент.

Европско прољеће

Легенда Црвене звезде Драган Џајић поручио је пред пут у Њемачку да је циљ пролеће у Европи.

- Не знам шта ће бити пресудно против Хофенхајма, али сваки бод је важан. У питању је добар немачки клуб, видећемо где можемо шта да освојимо. Циљ је да прођемо даље, да будемо први или други на табели и дочекамо пролеће у Европи - рекао је Џајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана