Фудбалери Црвене звезде данас играју против Каирата (16 часова): Из Алматија ка Лиги шампиона

Г.С.
Фудбалери Црвене звезде данас играју против Каирата (16 часова): Из Алматија ка Лиги шампиона

АЛМАТИ - Фудбалери Црвене звезде данас крећу у европски јуриш. Ривал на првој препреци је Каират. Поприште битке “Орталик” стадион у Алматију. Почетак боја заказан је за 16 часова (ТВ Арена спорт).

С обзиром на чињеницу да српски шампиони крећу из другог кола квалификација за елиту, те да се од ове године игра и Лига конференција, побједом у двомечу против Казахстанаца већ би осигурали европску јесен.

Дакле, ученици Дејана Станковића у џепу би имали трећу рунду квалификација за Лигу шампиона. Ако би у њој стали, надметали би се у плеј-офу за Лигу Европе. А уколико и на овом кораку буду неуспјешни, имали би сигуран наступ у новоформираном, трећем по рангу континенталном надметању.

То би, наравно, била само утјешна награда за екипу која је у претходној кампањи блистала у Лиги Европе, дочекала прољеће на великој сцени и потом нес(п)ретно испала од великог Милана.

“Црвено-бијели” овог пута не само да желе да понове подвиг, него да прво нападну Лигу шампиона. А уколико друштво најбољих остане недостижно, Лига Европе би била баш по мјери.

Звезда је сачувала носиоце игре, довела “капиталца” Александра Драговића, напад освјежила Луисом Дионијем и са коферима пуним оптимизма стигла на одредиште.

- Звезда је велика обавеза. Овде је лепо, али и тешко. Не бежимо од циљева. Битна је групна фаза у Европи, као и првенство и Куп. То су амбиције и ствари које заслужују клуб и навијачи - истакао је тренер Станковић.

Млади стручњак је додао да противник има предност јер је у стопостотном такмичарском ритму.

- Спремни смо физички и психички. Ово је једна лепа прилика да се и ове године упишемо златним словима у историју - додао је Станковић.

Други српско-казахстански окршај на програму је 28. јула у Београду (20.30 часова).

Освета се сервира хладна

Нема сумње да ће “црвено-бијели” имати додатни мотив против Казахстанаца, с обзиром на то да су прије шест сезона шокантно поражени од Каирата у двомечу квалификација за Лигу Европе. Тадашњи ученици Миодрага Божовића били су фаворити, међутим, код куће су доживјели “хладан туш” изгубивши 0:2, након чега су поклекли и у реваншу (1:2). Једини играч који је Звездин дрес носио и тада и данас је Александар Катаи и с њим као предводником српски прваци ће покушати да се освете за болну елиминацију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана