Eфес у финалу, Мицић срушио Олимпијакос у посљедној секунди

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД– Кошаркаши турског Ефеса пласирали су се вечерас у финале Евролиге, побједом у полуфиналном мечу завршног турнира у Београду против грчког Олимпијакоса /77:74/, који је ријешио српски репрезентативац Василије Мицић тројком у посљедњој секунди.

Мицић је тријумфу свог тима у београдској "Штарк Арени" допринио са 15 поена, девет асистенција и шест скокова, а одлучујућим поготком на истеку меча своју екипу довео је у позицију да у финалу брани европску титулу, освојену на прошлогодишњем Фајнал фору.

Херој Ефеса је, по завршетку меча, оцијенио да је утакмица била изузетно тешка и слична дуелу два тима у сезони и додао да је у завршници, прије одлучујуће тројке коју је постигао, промашио два слободна бацања.

"Причали смо и раније о томе да ми, као тим, немамо љубоморе и да није проблем ко ће узети посљедњи шут. Овог пута сам то био ја", рекао је Мицић за Спорт клуб.

У финалу, које је на програму у суботу, 21. маја, Мицићев Ефес ће се за титулу шампиона Евролиге борити са побједником другог полуфинала између Барселоне и Реала, које се игра вечерас у 21.00 час.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана