Џумхур: Меч са Ђоковићем у Сарајеву можда до краја године

Тањуг
Џумхур: Меч са Ђоковићем у Сарајеву можда до краја године

Најбољи тенисер Босне и Херцеговине Дамир Џумхур изјавио је да је увјерен да ће до краја године одиграти егзибициони меч са свјетским бројем 1 Новаком Ђоковићем у Сарајеву.

Њихов сусрет требало је да буде одигран 5. јула у оквиру регионалног Адриа Тоура, али је меч отказан због појаве вируса корона на турниру у Задру, када се уз Ђоковића и његову супругу Јелену заразило још неколико играча и тренера.

“Уколико дође до отказивања УС опена и цијеле америчке турнеје, тај меч бисмо можда могли да одиграмо и ове године. Желим да наступам и играм и надам се да ћемо прилику, која би се евентулано указала због отказивања серије турнира, искористити за један такав егзибициони турнир. Годинама планирамо Ђоковићев долазак у Сарајево. Ноле има велику жељу и сигуран сам да би то био спектакуларни догађај”, рекао је Џумхур за сарајевски дневни лист “Дневни аваз”.

Џумхур је додао како би за њега лично била огромна ствар да у родном граду угости најбољег тенисера свијета и једног од најбољих спортиста на планети.

Потврдио је како је већ предложио Ђоковићу да се тај меч одигра на теренима центра Кошево, за које је посебно емотивно везан, јер је ту почео тениску каријеру.

Џумхур је био учесник београдског издања Адриа Тоура, на ком је побиједио Аустијанац Доминик Тим.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана