Џудисти "Српског сокола" освојили на Палама 13 медаља - пет златних

Срна
Foto: срна

ЗВОРНИК - Спортисти Џудо клуба "Српски соко" из Зворника на 26. Међународном меморијалном турниру "Рајко Кушић" на Палама освојили су 13 медаља, од којих пет златних, рекао је данас директор овог клуба Драган Божовић.

Он је истакао да су златне медаље освојили Вељко Драгутиновић, Емилија Дамјановић, Кристијана Лулеџија, Марија Лулеџија и Катарина Мијатовић. "Сребрне медаље освојили су Данијела Кајтазовић, Николина Јасиковац, Мартина Башић, Дуња Томић, Милица Тијанић, Никола Милошевић и Алекса Дамјановић, док је бронзу освојио Лазар Ђокић", рекао је Божовић, који је и тренер у Џудо клубу "Српски соко".

Божовић је рекао Срни да је задовољан овим резултатом у конкуренцији пионира, с обзиром на то да је на турниру учествовало више од 260 такмичара из 30 клубова Републике Српске и Федерације БиХ. Божовић је навео да су учешће на турниру пријавили Србија и Црна Гора, али су отказали учешће због епидемиолошких мјера.

Рајко Кушић је био двоструки сениорски првак бивше Југославије у џудоу, вицешампион Југославије у јуниорској конкуренцији, на интернационалном првенству у Тунису освојио сребрну, а на Куби бронзану медаљу. Погинуо је у саобраћајној несрећи 2. септембра 1994. године у Рогоушићима код Пала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана