Друга етапа Трке кроз Србију: Пјесковију побједа, Харинг у жутом

Д. Р.
Друга етапа Трке кроз Србију: Пјесковију побједа, Харинг у жутом

ПОЖАРЕВАЦ - Побједник друге етапе Трке кроз Србију која је вожена од Мионице до Пожаревца је Пољак Емануел Пјаскови из екипе Мазовја (3:27, 38 часова), док је жуту мајицу задужио члан Дукле Мартин Харинг.

Први дан такмичења изузетно је исцрпио Руса Романа Маикина који је попустио у раној фази другог дана, а од тог тренутка је постало јасно да ће борба за генерални пласман бити врло неизвјесна. Харинг ће у посљедњу етапу ући са предношћу од три секунде у односу на Хаимеа Кастриља Запатера из шпанске Керн фарме, којиће уз помоћ тимских колега покушати да смисли тактику за "крађу" мајице већ виђеног укупног побједника.

- Направили смо фантастичан посао, али морамо да га завршимо. Момак из Шпаније ми је за петама, тако да морамо бити на висини задатка још један дан. Надам се да ћемо успјети јер би ми то била једна од највећих побједа у каријери - рекао је Харинг.

Срећан је био и Пјаскови који је ипак признао да се надао да ће неко од његових колега обући жуту мајицу.

- Имали смо два циља, етапну побједу и преузимање вођства у генералном пласману. Испунили смо један и не можемо да будемо незадовољни – рекао је Пјаскови иза којег су на циљ у Пожаревцу стигли Роман Маркез из шпанске Керн фарме, те члан казахстанског тима Вино Астана Матвеј Никитин.

У највећем дијелу трке у главној групи је био и репрезентативац Србије Душан Рајовић, али је изгубио дах у самом финишу. Сјајан посао направио је млади Хусеин Селимовић из БиХ који је завршио на 11. мјесту.

Директор трке Владимир Куваља имао је разлога за задовољство јер је и другог дана све протекло у најбољем реду са организационог становишта. Он је у руке градоначелника Пожаревца Саше Павловића предао поклон, с обзиром да је овај град проглашен за најбољег домаћина деценије на најстаријој трци у региону.

- Свако признање много значи, а посебно ово које наш град представља на најбољи начин не само у Србији и региону, него целом свету. Трудићемо се да останемо добри домаћини и у наредним годинама – рекао је Павловић.

Трећу годину заредом Мионица је биила домаћин каравану, а предсјендик општине Бобан Јанковић нагласио је да се итекако осјети повећано интересовање за бициклизам, нарочито рекреативни, што је један од примарних циљева укључивања у организацију.

- Ово је врло значајна манифестација за Србију и Републику Српску. Наша општина се труди да промовише све лепо што имамо и могу да кажемо да ћемо и наредне и сваке идуће године трудити да будемо бољи домаћини него што смо били претходне - рекао је Јанковић.

Данас је на програму посљедња етапа од Зрењанина до Новог Сада у дужини од 80 километара, која је погодна за спринтере, па је мала шанса да жута мајица промијени власника иако ће најближи Маикинови пратиоци учинити све да га "пресвуку".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана