Дресови са вјечитог дербија биће на аукцији за помоћ особа са инвалидитетом

ГС
Дресови са вјечитог дербија биће на аукцији за помоћ особа са инвалидитетом

Дресови са дербија између Црвене звезде и Партизана биће дати на продају, а прикупљена средства ће бити донирана у хуманитарне сврхе, саопштили су црно-бели.

Прољетни првенствени дерби, 164. по реду, биће одигран у сриједу од 18.00 на стадиону “Рајко Митић”.

На иницијативу Београдског маратона и уз подршку управа два клуба, као и Заједнице фудбалских клубова Супер лиге, овај “вјечити” дерби, осим великог спортског значаја, имаће и свој хуманитарни карактер.

Овогодишњи 34. Београдски маратон биће одржан 16. маја под слоганом “Без баријера” као знак подршке и солидарности са особама са инвалидитетом.

“Жеља нам је да укажемо на проблеме са којима се свакодневно суочавају особе са инвалидитетом, као и да створимо услове за конкретна рјешења - ради уклањања менталних и физичких баријера како би се особе са инвалидитетом што ефикасније укључиле у редовне токове живота”, наводи се у саопштењу Партизана.

У периоду од дербија до Београдског маратона организоваће се продаја дресова фудбалера Црвене звезде и Партизана у којима ће играти утакмицу, а ради прикупљања средстава за унапређење услова за бављење спортом и рекреацијом особа са инвалидитетом, превасходно младих и дјеце.

О конкретним циљевима и начину продаје дресова јавност ће ускоро бити обавештена, као и о постигнутим резултатима по завршетку целе акције, навео је Партизан.

Партнери у реализацији целог пројекта су и Спортски савез особа са инвалидитетом Београда и Српски филантропски форум, преноси Б92.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана