Ђорђевић потврдио: Тачно је, одлазим

Танјуг
Ђорђевић потврдио: Тачно је, одлазим

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар орђевић потврдио је данас у Пекингу, послије побједе против Чешке и освајања петог мјеста на Мундобаскету у Кини, да напушта ту функцију.

На питање да ли ће остати на клупи Србије, Ђорђевић је одговорио: “Тачно је шта су медији писали, одлазим”, рекао је орђевић, а пренио извјештач Б92.

Потом је “Сале национале”, који је са Србијом као селектором освојио европско, олимпијско и свјетско сребро, образложио одлуку.

“Рекао сам играчима, ред и време је. Није било разговора о мом наставку, нити не, за сада. На мени је да се повучем и да не очекујем никакав разговор. Знам када тренер треба да направи први корак, осећам обавезу када то треба да направим. Нажалост, одлазим у тренутку када нисмо направили резултат”, рекао је Ђорђевић.

Како је навео, то је одлучио још прије Мундобаскета.

“Живот у другом смеру, желим да лето посветим породици, јер јој дугујем пуно. Није било лако, од квалификација, до такмичења, свашта смо прошли, од повреда, турнира... Захваљујем се људима из КСС, Даниловићу, Ђиласу, који ме је поставио, и Бодироги као директору. Желим да се захвалим свим сарадницима свих ових година. Направили смо искрену, добру причу”, закључио је Ђорђевић.

Легендарном српском кошаркашу истекао је уговор са Савезом, а као најозбиљнији кандидат да га наслиједи спомиње се Игор Кококшков, помоћник у стручном тиму НБА лигаша Сакраменто Кингса, који је 2017. са селекцијом Словеније, у финалу управо са Србијом, освојио титулу првака Европе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана