Ђоковићева мајка: Када је постао број 1, као да то нису могли да поднесу

Б92
Ђоковићева мајка: Када је постао број 1, као да то нису могли да поднесу

Београд - Мајка Новака Ђоковића, Дијана, дала је интервју за "GQ India" у којем је, између осталог, причала и о вимблдонском финалу и односу навијача према њеном сину.

Дијана Ђоковић је открила и шта јој је пролазило кроз главу у моментима када је Швајцарац имао две меч лопте, које није искористио.

"Била сам на мечу, било је јако, јако тешко. Мислим да такав меч нисам видјела годинама. Када је Федерер имао меч лопте, узела сам у руке крст и молила се богу. Рекла сам себи, урадио си то два пута, можеш и трећи. На УС Опену 2010. и 2011. је било исто тако. У полуфиналу, Роџер је имао две меч лопте и Новак је преокренуо меч. Било је веома напето, сва публика је била уз Федерера. Било је исто тако напето као са Надалом 2012. у финалу Аустралијан Опена. То је било физички тешко, ово на менталном нивоу", каже Дијана.

Она каже и да је Новак напредовао у психолошком смислу.

"Ради на себи стално, спрема се за сваки меч, посебно кад игра са Надалом или Федерером. Посебно је када игра са њима. Рекао ми је да зна да ће са Роџером бити тешко. Није било први пут да су сви уз Федерера. Он користи ту енергију и замишља да сви навијају за њега", додала је Новакова мајка.

Каже да је поносна на свог сина.

"Веома сам срећна и поносна. Није било увек лако, али сам поносна на све што је урадио. Толико недеља на првом месту, сви ти трофеји, много незаборавних момената у којима смо били заједно. Омиљен ми је Вимблдон 2011. Истог тренутка када је освојио пехар, који је желео још као дете, постао је и број један. Цијела породица је чекала на то".

Мајка најбољег тенисера свијета признала је да има осећај да тениска публика широм света не цјени довољно Новака, барем не као Федерера и Надала.

"Осећам да је баш тако. Осјетила сам то у Аустралији, Њујорку, Лондону. Мање у Паризу, мислим да им је тамо освојио срца када је почео да прича на француском. Искрено, не знам. Он је тако учтив, ради напорно. Ипак, људи га не цене довољно јер игра у ери Федерера и Надала. Када је био трећи на листи, све је било у реду, они су били први и други. Међутим, када је постао број један, то као да нису могли да поднесу. Не знам, и ја патим због тога. Поштују то што је успешан и оно што чини. Али ако је са друге стране Федерер, навијаће за Роџера. На неки начин то му даје додатну снагу да га побједи", додала је Дијана.

Она је уверена и да ће њен син надмашити рекорд Федерера по броју Гренд слем титула.

"Мислим да ће успети у томе. Има то на уму. Његов циљ је да буде наљбољи на свету. Ако то жели, мора да освоји још Гренд слем титула. Желим само да буде здрав. Ако је здрав, могу да се кладим, сигурна сам, верујем да ће то урадити".

Каже да није сигурна до када ће Новак играти.

"Ко то зна? Има 32. Можда најмање до 35. године. Не могу то да кажем. Зависи од њега. Ако је срећан и мотивисан и ужива у свему, што да не игра и дуже? Федерер има 38 и још игра", закључила је Дијана Ђоковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана