Ђоковић: Видим да се прича да ме не воле, али не морам да окренем Србију против целог света

Агенције
Ђоковић: Видим да се прича да ме не воле, али не морам да окренем Србију против целог света

Српски тенисер Новак Ђоковић причао је о томе колико подршку има у односу на своје ривале Роџера Федерера и Рафаела Надала.

Свјетски број један признао је да је свијестан да Швајцарац и Шпанац имају већу подршку на појединим турнирима.

Ђоковић је већ објашњавао да има методе у тренутку када противник има “вјетар у леђа” са трибина, као што је то случај био у финалу прошлогодишњег Вимблдона против Федерера, али и недавно на Аустралијан опену када је публика била уз Доминика Тима.

Већ сам говорио о томе раније, мислим прошле године после финала Вимблдона са Федерером. Пошто је већина публике тада навијала за њега и скандирала му, хтели су да чују како сам на то реаговао. Истренирао сам и убедио себе као да чујем “Новак, Новак”... Ипак, не успева ми то увек јер је велика енергија на трибинама када су мечеви, посебно када играм са Федерером и Надалом”, рекао је Ђоковић у Београду приликом дружења са новинарима.

Новак не мисли да га људи не воле, посебно ван терена.

“Видим да се доста пише да мене људи не воле. Стварно немам утисак, поготово ван терена, да ме људи не воле. Наглашавам да нити волим, нити о себи причам о томе да сам боље прихваћен. Лични осећај ми је да, када путујем по свету свих ових година, уживам поста подршке и симпатија већине људи. Да не кажем свих људи које сам срео”.

Потом је и детаљније објаснио своје размишљање о тој теми.

Постоје одређена места у свету, односно турнири где имам више и мање подршке. Чињеница је када играм са Надалом и Федерером да су околности такве због тога што су они. Публика је у већини на њиховој страни, али то не значи да сам омражен и да сада морам да окренем целу Србију и спортску јавност против целог света зато што нисам подржан у финалима Гренд слемова”.

Ђоковић је додатно појаснио како мисли да чак и да је случај да га не воле, не жели троши енергију на такве ствари.

Чак и да јесте тако, чак и да ме нигде не воле, зашто бих доливао уље на ту ватру? Не желим да се тиме бавим и да доприносим расту негативних емоција. Мржње, беса и љутње према некоме само зато што мене неко није подржао. Свако има право... Лично, свестан сам да нисам поносан на своје реакције на терену, да ме некад избаци из такта реакција из публике, судије, ветра, итд... Свако има моменте када изгуби контролу над емоцијама и не бежим од тога. Неко сам ко отворено признаје да је човек који наставља да учи, који је грешан, не могу да будем идеалан. Стремим ка томе да будем неко ко је идеална презентација себе, посебно млађим генерацијама

Поштујем сваког ко жели да ствара причу “Сви су против Срба, сами смо против свих”, али не мислим да је суштина у томе. Оно у шта улажете енергију и ваш смер размишљања то ће да расте. А ја не желим да расте, радио бих против себе”.

Ђоковић признаје да воли више да игра у атмосфери када је публика уз њега.

Понекад ме “продрмају” на терену и изгледа да добијем додатни мотив да савладам противника, из разлога зато што је већина против тебе. Ја не желим да играм у таквим условима, то је логично. Да ли да 10.000 људи скандира вама или противнику? Где бисте више волели да будете? Наравно, у ситуацији где вас подржавају”, закључио је Новак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана