Ђоковић се бори за “једно од највећих достигнућа у тенису”

Агенције
Ђоковић се бори за “једно од највећих достигнућа у тенису”

Српски тенисер Новак Ђоковић говорио је о борби за прво мјесто АТП листе на крају године.

Ђоковић у недјељу од 15 часова, дуелом против Италијана Матеа Беретинија, почиње Завршни мастерс у лондонској О2 арени.

Пред почетак турнира Ђоковић је највише питања добио о борби за “број 1” са Рафаелом Надалом.

“Моје мишљење је да је то један од два највећа достигнућа у тенису - освојити Гренд слем и бити број 1 на крају године. У овом делу каријере, што се тиче циљева и успеха, то је на самом врху, али како бих био у позицији да се борим за прво место морам да схватим да морам да будем здрав и да имам добар распоред турнира”, изјавио је Ђоковић.

Освајач 16 Гренд слемова осврнуо се на успјехе Роџера Федерера и на одрицање током каријере професионалног тенисера.

“Роџер је причао о породици, ја не знам како он све ово успева са четворо деце, ја се мучим са двоје. Труд је огроман, али ми сви волимо тенис, посвећујемо живот овом спорту, али у исто време морамо да одржавамо баланс са стварима ван терена, као што су породица и деца. Морамо да подржавамо нама блиске људе како бисмо имали шансу да на крају године будемо најбољи”, констатовао је Новак.

Борба за “број 1” на крају сезоне није искључиво у Ђоковићевим рукама и доста тога ће зависити и од Надала, који би уласком у финале без изгубљеног меча загарантовао прво мјесто на крају сезоне.

“Веома сам задовољан што сам у овој позицији, али у исто време покушавам да што боље схватим да је дуговечност нешто што све више и више ценим”, закључио је Србин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана