Ђоковић и Величковић-Момчиловић најбољи у избору Удружења спортских новинара Србије

Танјуг
Foto: Oлимпијски комитет Србије

БЕОГРАД- Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић најбољи је спортиста Србије за 2020. годину, док је најбоља спортисткиња постхумно стрелкиња Бобана Величковић - Момчиловић, у традиционалном избору Удружења спортских новинара Србије.

Додјељене су и традиционалне новинарске награде - "Златно перо" добио је Душан Јоцић (Народне новине), "Златни микрофон" припао је Ненаду Миловановићу (Арена спорт), док је награда за "Ексклузивну вест" отишла у руке Ђорђа Матић (Моцарт спорт). Он је награђен за вијест да кошаркаш Милан Мачван завршава каријеру, у периоду кад је био новинар портала нова.рс.

Награду "Златна камера" добили су Предраг Милосављевић и Срђан Стевановић (Агенција Старспорт), дописник године је Александар Даишевић, дописник Спортског журнала.

Признање "Бранка Прелевић" добила је Јелена Медић из Блица за серијал "Мајке шампиони", а за "Ексклузивни телевизијски прилог" награђен је Срђан Радојевић (Спортклуб) за подкаст "Блок по блок".

Награда "Најлепша телевизијска прича" припала је Марку Љубомировићу са интернет портала РТС-а, за причу "Жоц, Кића и Маршал", док је за "Телевизијски издавачки подухват" награђена Катарина Синђелић из ПГМ Нетворк-а, за документарни филм "Како постати краљица".

Писани издавачки подухват направили су Дејан Стевовић из Спортског журнала и Иван Цветковић из Политике, аутори Монографије "Медаље Београда".

Најбољи млади новинар је Бојан Маринковић са Спортклуба, а признање за животно дјело добили су: Јован Јовановић, Звонко Михајловски, Лазо Бакмаз, Небојша Параушић и постхумно Срђан Суки Сулејмановић.

Сви награђени добили су поклоне пријатеља УСНС Компанија "Стерлинг" и "Сиптраде", а за добитнике Златног пера и Златног микрофона Студентско одмаралиште Београд обезбиједило је шестодневни породични боравак уз пун пансион у њиховом објекту на Златибору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана