Ђоковић цитирао Теслу: "Тамо утјехе нема, то је рупа без дна"

Г.С.
Ђоковић цитирао Теслу: "Тамо утјехе нема, то је рупа без дна"

Новак Ђоковић још није завршио сезону, јер се најбољи тенисер свијета се прикључио Дејвис куп тиму Србије у Инзбруку и овим поводом искористио је прилику да подијели цитат Николе Тесле.

Ђоковић на сваком кораку истиче колико му је важно да игра за свој национални тим, па доноси позитивну енергију на сваком кораку, а инспирацију обично тражи у лику и дјелу Николе Тесла.

Најбољи тенисер свијета објавио је цитат Николе Тесле на одушевљење својих фанова.

Болест долази због мисленог пада. Човјек треба да буде сам свој љекар. Ако није тих изнутра, онда му узалуд сви љекови и најбољи љекари. Подсвијест модерног човјека је узбуркана као немирни океан са великим олујним таласима. Подсвијест препуна утисака чини да душа буде немирна. Емоције тада кључају попут ерупције вулкана. Без рада на емоцијама, духовност је само кула од карата", наводи се у цитату, у ком се наводи слиједеће:

"А шта је човек без мира у души? Одвојен од божије благодати, покушава да узалудно пронађе утеху у материјалним стварима. Тамо утехе нема, то је рупа без дна.Још, још, дај још и на крају поново празнина. Када душа постане мирно море, бонаца, тада почиње исцељење. Запамтите то, то је златно правило. Извор већина болести је у духу, зато дух може да победи већину болести."

Србија игра своје мечеве у Дејвис купу 26. и 27. новембра против Аустрије и Њемачке, а у четвртфинале ће се пласирати шест побиједника група и два најбоља другопласирана тима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана