Дијабате представљен у Партизану: Дошао сам да помогнем

Tanjug
Foto: FK Partizan

БЕОГРАД - Нови фудбалер Партизана Фусени Дијабате изјавио је да му је задовољство што ће у наредној сезони играти за српски клуб.

Дијабате, који је рођен у Француској а у омладинским селекцијама је наступао за репрезентацију Малија, раније данас је потписао трогодишњи уговор са клубом из Хумске.

"Велика је привилегија бити прихваћен на овај начин од клуба као што је Партизан. Нисам велики познавалац српског шампионата. Познавао сам Партизан зато што сам их видео прошле сезоне и оставили су на мене добар утисак иако нисам знао много о њима. То ме је подстакло да дођем да помогнем. Видео сам да је то на обострану корист. Играње у Партизану помаже ми на мом путу ка Европи", рекао је Дијабате.

Он је истакао да му је мајка "сугерисала" да пређе у Партизан.

"Када су ме директор Ивица Илиев и тренер Илија Столица позвали осећао сам велико задовољство и почаст да се толико од мене очекује. То је само по себи био довољан разлог да пређем овде. Моја мајка се разуме у фудбал. Она ми је дала свој благослов да пређем у Партизан", рекао је нови фудбалер Партизана.

Дијабате је прошлу сезону провео на позајмици у Гиресуну, а на 34 утакмице постигао је шест голова.

"Имао сам неколико понуда, али ми нису значиле као Партизанова. Разлог је у томе што су други слали посреднике, а Партизан је звао директно. Притисак ме подстиче да дам све од себе. То што се очекује толико од мене позитивно утиче", рекао је Дијабате, који ће у Партизану носити дрес са бројем 18.

Спортски директор Партизана Ивица Илиев је рекао да "јагоде на шлагу долазе на крају".

"Овог играча сврставам у категорију оних које називам "30 секунди играч". Једног дана ћу објаснити шта то значи, а њему већ јесам. Све критичне позиције из прошле сезоне смо успели да закрпимо и да затворимо. Ово може да буде један од најбољих тимова које смо имали дуго времена. Изузетно сам задовољан што смо скоро завршили прелазни рок. Кренули смо јако и врло брзо успели да комплетирамо оно најјаче што треба да нас радује. Много очекујем од Дијабатеа, а можда у перспективи он буде један од најбољих странаца који су били у нашој историји", рекао је Илиев.

Партизан ће у првом колу нове сезоне у Суперлиги Србије у суботу гостовати екипи Јавора у Ивањици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана